Élet-Stílus

Latvala megszakította Loeb győzelmi sorozatát

A finn Jari-Matti Latvala nyerte a Szardínia-ralit, a világbajnokság hatodik futamát honfitársa, Mikko Hirvonen előtt. Az eddigi öt versenyen első, címvédő Loeb a dobogóra sem ért fel.

A fiatal finn versenyző már első nap az élre állt, és az előnyét magabiztosan megőrizte vasárnapig. Latvalának nem kellett átadnia a helyét a világbajnoki pontversenyben a második helyen álló Hirvonennek, és végül közel fél perccel verte a honfitársát.

Az utolsó napon nem is lett volna sok esélye a másik gyári fordosnak, hiszen elsőként Latvala teljesítette az öt gyorsaságit. A mögötte jövők a felkavart por miatt komoly hátrányban voltak. A világbajnok Loeböt mindez nem különösebben zavarta, és feljött a harmadik helyre, miután az első két versenynapon nem volt szerencséje.

Latvala pályafutása második győzelmét aratta (MTI/EPA)

Latvala pályafutása második győzelmét aratta (MTI/EPA)

Nem örülhetett azonban sokáig a dobogós helyének a francia klasszis, mivel utólag két perces büntetést kapott. Loeb navigátora, Daniel Elena még szombaton túl hamar kikapcsolta a mozgó Citroënben a biztonsági övét, amit a szigorú bírák könyörtelenül megbüntettek. A harmadik helyet így a norvég Petter Solberg szerezte meg.

Szardínia-rali, végeredmény:
1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Focus WRC) 4:00:55,7 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 4:01:25,1
3. Petter Solberg, Phil Mills (norvég, brit, Citroën Xsara WRC) 4:02:53,3
4. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 4:04:39,4

A világbajnoki pontversenyben:
1. Loeb 55 pont
2. Hirvonen 38
3. Daniel Sordo (spanyol) 31

A konstruktőröknél:
1. Citroën 89 pont
2. Ford 61
3. Stobart-Ford 44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik