Élet-Stílus

Kiesett a Newcastle

Fülöp Márton csapata, a Sunderland és Halmosi Péter gárdája, a Hull City is bennmaradt az angol labdarúgó Premier League-ben. A vasárnapi utolsó kör után a Middlesbrough és a Newcastle United csatlakozott a már korábban kiesett West Bromwich Albionhoz.

Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója előtt csak az volt a kérdés, hogy a korábban már kiesett West Bromwich Albion mellett melyik másik két csapat búcsúzik az élvonaltól. Az élen már nem változhatott a helyzet, az elmúlt két évhez hasonlóan ismét a Manchester United végzett az élen, és a további helyeken is az esélyesek zárták a pontvadászatot.

A manchesteriek B-csapattal álltak ki az ősszel még a Liverpoolt, a Tottenhamet és az Arsenalt is megtréfáló Hull City ellen. Az újonc a remek szezonkezdés után visszaesett, és utoljára novemberben nyert a bajnokságban. A zárófordulóban is kikapott Halmosi Péter klubja a címvédőtől, de mivel a riválisok is botlottak, így egy pont előnnyel megelőzték a kiesőket. A magyar középpályás nem kapott játéklehetőségét.

A forduló előtt Fülöp Sándor és a Sunderland is veszélyben volt, ráadásul a Chelsea érkezett vendégségbe. A londoniak háromszor is betaláltak a magyar kapus hálójába, 3-2 lett a vége. A Sunderland vezetőedzője, Ricky Sbragia a mérkőzés után bejelentette, hogy lemond posztjáról. A szakember decemberben, Roy Keane-től vette át a csapat irányítását.

Shearer maradhat a kispadon (MTI/EPA)

Shearer maradhat a kispadon (MTI/EPA)

A Hull veresége miatt egy döntetlen is elég lett volna a Newcastle-nek, de Alan Shearer csapata szerencsétlen körülmények között vereséget szenvedett. Az Aston Villa elleni meccs egyetlen gólját Duff szerezte – saját kapujába lőtte a labdát.

Gera Zoltán Fulhamje is vereséggel búcsúzott, de így is kiharcolta az Európa Liga-indulást: a fővárosiak a vendég Evertontól kaptak ki két góllal.

Premier League, 38. (utolsó) forduló:
Arsenal-Stoke City 4-1 (4-1)
Gól: Beattie (10., öngól), van Persie (16., 41., az elsőt 11-esből), Diaby (18.), illetve Fuller (31., 11-esből)

Aston Villa-Newcastle United 1-0 (1-0)
Gól: Duff (38., öngól)
Kiállítva: Edgar (90., Newcastle)

Blackburn Rovers-West Bromwich Albion 0-0
Kiállítva: Roberts (71., Blackburn)

Fulham-Everton 0-2 (0-1)
Gól: Osman (45., 85.)

Hull City-Manchester United 0-1 (0-1)
Gól: Gibson (24.)

FC Liverpool-Tottenham Hotspur 3-1 (1-0)
Gól: Torres (31.), Hutton (64., öngól), Benajun (81.), illetve Keane (77.)

Manchester City-Bolton Wanderers 1-0 (1-0)
Gól: Caicedo (3.)

Sunderland-Chelsea 2-3 (0-0)
Gól: Richardson (53.), Jones (90.), illetve Drogba (47.) Kalou (74.), A. Cole (86.)

West Ham United-Middlesbrough 2-1 (1-0)
Gól: C. Cole (33.), Stanislas (58.), illetve O,Neil (50.)

Wigan Athletic-Portsmouth 1-0 (1-0)
Gól: Martinez (26.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik