Élet-Stílus

Idegenben egyenlített a Vasas

Az Eger hazai medencében kikapott egy góllal a címvédő Vasastól a Vodafone férfi vízilabda ob I döntősorozatának második mérkőzésén, vasárnap, ezzel összesítésben egyenlő lett az állás.

A Komjádi uszodában rendezett, pénteki, első összecsapás 8-7-es egri győzelemmel végződött, vagyis az alapszakaszt nyerő, címvédő Vasas számára majdhogynem kötelező volt a vasárnapi javítás. Csakhogy az Eger éppenséggel nagyon is jó formáról, kellő harci kedvről tett tanúbizonyságot a fővárosban, s hazai vízben csakis az lehetett a célja, hogy 2-0-ra növelje az előnyét.

A meccs a Bitskey uszodában úgy kezdődött, hogy csaknem másfél percen át támadhatott a Vasas, mert háromszor is hozzá került a labda, ám hiába, nem lett gól a kísérletekből. A negyedik piros-kék rohamból azonban már igen: a Varga fivérek összjátéka végén Dániel hosszú passzát az öcs, Dénes juttatta a hazai kapuba. Kiss Csaba balkezes, jobb felső sarkos bombája után aztán Varga Dániel is betalált (1-2), Nyéki Balázs, és a duplázó Kiss löketei nyomán viszont először vezetett az egri együttes (3-2). Nem sokáig: Kiss-gólra nagy gól következett – kétszer is – az idősebbik Varga révén (3-4).

Ki nyer először otthon? (MTI)

Ki nyer először otthon? (MTI)

Sőt, ő volt az ötödik angyalföldi gól szerzője is, mesteri mozdulattal vágta az olimpiai bajnoktárs Szécsi Zoltán hálójába a labdát. Nyéki jókor lőtt, s jól Nagy Viktor feje fölé (4-5), csakhogy a vízipólós Varga Kft.-vé átlényegült Vasasból Dénes távoli ravasz, és módfelett precíz ejtésével túljárt Szécsi eszén (4-6). Hegedűs Gábor átmenetileg rontott ugyan a bajnokcsapat híveinek hangulatán, Varga Dániel viszont ötödször is pompás megoldást választott (5-7). Hogy még tetemesebbre ne hízzon az előny a nagyszünet előtt, arról azonban a centerből irgalmatlanul nagy gólt vágó Hárai Balázs gondoskodott (6-7).

Az eladdig elképesztő góláradat megtörni látszott a folytatásban, mert három teljes percen át csak a mezőnyjáték folyt a harmadik játékrészben, elrontott akciókkal, vagy biztos kezű védésekkel, mígnem Bundschuh Erik pattintott pompásan (7-7), ám egy vitatható büntetőből Hosnyánszky Norbert vitathatatlan egyértelműséggel volt eredményes (7-8). A kérdőjeleket szaporította, s a hazai haragot mélyítette a kanadai Aaron Feltham “góltalanítása” (a labda úgy tűnt, teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon), Hegedűs húzásánál azonban minden rendben volt (8-8). Aminthogy Steinmetz Barnabás bal felső sarokba küldött távoli lövésével is (8-9).

A már-már mérhetetlen izgalmak nem ültek el, mert nem is ülhettek a negyedik nyolc percben sem, amelynek bevezetése gyanánt Szécsi kivédte Varga Dániel ötméteresét. Sokra azonban nem mentek vele a hazaiak, mivel szűk három perccel a vége előtt a megúszó Varga Dénes szólója zárásaként belőtte a tizedik Vasas-gólt. Ezzel – bár Varga II Zsolt még betalált – nyert 10-9-re a bajnok.

Gerendás a bírókat okolta a vereségért (MTI)

Gerendás a bírókat okolta a vereségért (MTI)

A játékvezetők ténykedését éles szavakkal, s nehezen csillapítható dühkitörés kíséretében kritizáló, ezért piros lappal büntetett Gerendás György, az egriek mestere így nyilatkozott a mérkőzés után: “A Vasas jó csapat, de nyerjen a vízben, s ne a partról. Ha ehhez segítség kell, hát segítsenek ők saját magukon!”

Földi László, a Vasas vezetőedzője: “Én is hivatkozhatnék az első meccsre, hogy mit nem ítéltek meg nekünk a végén a bírók, de inkább nem teszem. A mai is hatalmas ütközet volt, s mivel a helyzethez alkalmazkodni kell tudni, mi pedig alkalmazkodtunk is, nyertünk.”

Folytatás szerdán, a Komjádi uszodában.

Férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 9-10 (3-4, 3-3, 2-2, 1-1)
Gól: Kiss, Nyéki, Hegedűs 2-2, Hárai, Bundschuh, Varga II. Zs., 1-1, illetve Varga Dániel 5, Varga Dénes 3, Hosnyánszky, Steinmetz 1-1
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik