Élet-Stílus

Barca-veréssel maradt Vadóczéknak esélye

Az Osasuna a Camp Nou-ban győzte le a bajnok katalánokat, és így maradt még esélye a kiscsapatnak, hogy az utolsó fordulóban kiharcolja a bennmaradást. A Huelvának és a Numaciának már nincs. A Villareal megelőzte a Valenciát, az Atletico negyedik helye, és BL-szereplése egyre biztosabb.

Pep Guardiola csapata a kupatrófea után szombat este a bajnoki címért járó serleget is átvehette. Előtte azonban még le kellett játszani az Osasuna elleni mérkőzést. A Barcelona trénere pihentette a sztárjait a jövő szerdai BL-döntőre tartalékolva, egyedül Samuel Eto’o szerepelt a kezdőben. A gólkirályi címre törő kameruni azonban nem talált be, maradt 29 gólnál.

Egy óra elteltével aztán Eto’ót is lehozta a pályáról Guardiola, addigra a vendégek egy Pandiani-fejessel megszerezték a vezetést. Az eredmény már nem is változott annak ellenére, hogy Krkicék számos ziccert kihagytak. A hajrában a 17 éves Barca-újonc Muniesa könnyek között hagyta el a pályát, miután első bajnokiján kiállították. Az Osasunában Vadócz Krisztián nem kapott játéklehetőséget.

A vereség ellenére nem maradt el az ünneplés (MTI/EPA)

A vereség ellenére nem maradt el az ünneplés (MTI/EPA)

A következő szezonban a Barca és a Real Madrid biztosan ott lesz a BL-ben, és a Sevillának is jók az esélyei, miután egy góllal felülmúlták a Deportivót. Az Atletico maradt a negyedik. A mesterhármast elérő – és Eto’ót a góllövőlistán megelőző – Forlán vezérletével a Bilbaót ütötték ki.

Eldőlt az utolsó előtti fordulóban, hogy Huelva és a Numancia jövőre egy osztállyal lejjebb folytatja, a harmadik kieső helyre még öt csapat esélyes, jelenleg az Osasuna (40) áll a 18. helyen. A magyar középpályás klubját csak az egymás elleni eredmények miatt előzi meg a Gijón (40), de a Betis (41), a Getafe (41) és a Valladolid sem érezheti még magát biztonságban (42).

A szezon közben biztos kiesőnek tűnő Espanyol viszont megmenekült, miután a legutóbbi tíz meccséből hetet megnyert.

Villareal-Valencia 3-1

Primera División, 37. forduló:
Almería-Espanyol 0-3 (0-1)
Gól: Ivan Alonso (26., 72.), Corominas (89.)

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1-4 (0-0)
Gól: Etxeita (68), illetve Raul Garcia (59.), Forlán (73., 78., 87., utóbbit 11-esből)

FC Barcelona-Osasuna 0-1 (0-1)
Gól: Pandiani (26.)
Kiállítva: Muniesa (80.)

Getafe-Numancia 1-0 (0-0)
Gól: Soldado (61)

Huelva-Racing Santander 0-1 (0-0)
Gól: Zigic (76.)

Málaga-Real Betis 1-1 (0-1)
Gól: Luque (81.), illetve Edu (43.)

Sevilla-Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)
Gól: Perotti (90.)

Valladolid-Sporting Gijon 1-2 (0-1)
Gól: Sesma (68.), illetve Camacho (43.), Bilic (78.)

Villarreal-Valencia 3-1
Gól: J. Llorente (15., 31), Cani (67.), illetve Villa (41.)

Vasárnap:
Real Madrid-Real Mallorca 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik