Élet-Stílus

Simóka Beáta az új sportszakállamtitkár

admin
admin

2009. 05. 22. 18:06

Simóka Beáta világ- és Európa-bajnok öttusázó lett az új sportszakállamtitkár. Amint az önkormányzati minisztérium pénteki közleménye jelzi: Simóka kinevezése hétfőn lép életbe.

Elődje, Török Ottó távozik posztjáról, munkáját péntektől a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójaként folytatja. Ezen pozíciót a távozó szakállamtitkár korábban, 2007. január 1. és 2008. szeptember 1. között már betöltötte.

Varga Zoltán sportért is felelős önkormányzati miniszter – ugyancsak pénteken – felmentette megbízatása alól Vass Károlyt, a NUSI eddigi megbízott főigazgatóját is.

Simóka Beáta sportpályafutása során öttusázóként váltóban 2000-ben és 2003-ban, egyéniben és csapatban pedig 2002-ben lett aranyérmes felnőtt világbajnokságon.

Eb-n 2000-ben és 2003-ban váltóban, 2003-ban csapatban szerzett elsőséget.

Simóka Beáta és medálkollekciója (MTI)

Simóka Beáta és medálkollekciója (MTI)

A junior korosztályban váltóban 1993-ban és 1996-ban, csapatban pedig 1994-ben lett a világ legjobbja. Simóka – mint a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) delegáltja – tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, és emellett a MÖSZ általános alelnöke.

Jogi diplomáját 1999-ben, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte, majd 2005-ben tette le jogi szakvizsgáját. Az elmúlt években ügyvédként főként a gazdasági jogban, ingatlanjogban, sportjogban és társasági jogban szerzett jártasságot.

“A 2010-2011-es év Cselekvési Programját a várható gazdasági helyzethez igazodva úgy kell kialakítani, hogy a Nemzeti Sportstratégiában megfogalmazott alapelvek ne sérüljenek” – idézte Simókát az ÖM közleménye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.