Élet-Stílus

Milánóban trióra esküsznek?

Carlo Ancelotti egyelőre csak lebegtetett távozása esetén több név kering a Milan kispadjával kapcsolatban. A vezetőség házon belül oldaná meg a kérdést, s ezt a játékosok többsége - így Kaká - helyesli.

A Chelsea csapatánál tűzoltást vállaló, s ezt valójában túlteljesítő Guus Hiddink nyáron maga mögött hagyja az angol fővárost, az orosz szövetségi kapitány ősztől a vb-selejtezőkre kíván összpontosítani.

A „kékek” kispadjára sokak szerint a jelenleg a Milant vezető Ancelotti pályázik a legnagyobb eséllyel, így Lombardiában egyre inkább hozzászoknak a gondolathoz, hogy „Carlettót” pótolni kell. Bár az egykori legendás játékosok közül Marco van Basten és Frank Rijkaard neve is felmerült, úgy tűnik, Adriano Galliani két nagy korszak – a nyolcvanas évek vége és a közelmúlt – egyéniségeire bízná az üresen maradt marsallbotot.

A Sportmediaset.it úgy értesült, hogy a következő idényben Ancelotti, illetve Van Basten és Rijkaard egykori csapattársai közül Mauro Tassotti és Flippo Galli kaphat szerepet, míg a szakvezetői teendőket a pillanatnyilag edzői képesítéssel sem rendelkező brazil Leonardo töltené be.

Carlo Ancelotti és Leonardo - stafétaváltás? (Ansa)

Carlo Ancelotti és Leonardo – stafétaváltás? (Ansa)

Azaz egy korábbi középpályás munkáját egy védő és egy kapus segítené. A La Gazzetta dello Sport szerint Tassotti és Galli vezetőedzőként tevékenykednének – Galli valószínűleg a kapusedzők munkájáért is felelne.

A fura trió-felállás mellett szól, hogy igazolhatja Galliani korábbi kijelentését, mely szerint nem tárgyalnak egyetlen szakvezetővel sem.

Bár a felelősség-megosztás kétélű fegyver is lehet – az elemzők egy része egyenesen fejetlenségtől tart – a játékosok üdvözölnék a felállást; a klub honlapjának nyilatkozó Kaká úgy véli, honfitársa megérett a nagyobb feladatokra.

„Leonardónak nincs nagy tapasztalata, de elég, ha egy kicsit kitekintünk: Guardiola se volt rutinos, és első idényében a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a katalánokat. Leonardo hasonló pályát futhat be, ráadásul a pályán is egy inkább gondolkodó játékos volt. Én annak is örülnék, ha Carlo maradna, de tény, hogy 2013-ig nem vele, hanem a klubbal kötöttem szerződést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik