Élet-Stílus

Varga Zoltán és Bozóky a Grosics Akadémia vezetésében

Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó és Bozóky Imre volt MLSZ-elnök is helyet kapott a múlt csütörtökön Gyulán létrehozott Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia vezetésében - derült ki az intézmény megalakulása alkalmából tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón.

Az akadémia sportigazgatói teendőit Baranya István látja el, míg a jogi képviseletről Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke gondoskodik majd.

Szakmai tanácsadóként szerepet kap Varga Zoltán olimpiai bajnok futballista és edző. A fiatalokat a Máté János, Takács László, Horváth Péter trió fogja edzeni.

A tagok bemutatták az intézmény látványtervét, valamint elmondták: az építési munkálatok még folyamatban vannak, ám a képzés már most elkezdődhet, mert a Karácsonyi János Általános Iskola és Gimnázium biztosítja a kollégiumi ellátást és az iskolai oktatást.

A 2009/2010-es tanévre két korosztályban hirdetnek felvételt olyan gyerekeknek, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban arra, hogy a hivatásos labdarúgó pályáját válasszák, egyben elfogadják a keresztény értékrendet az oktatásban és a képzésben.

Egyrészt hetedik és nyolcadik osztályosokat várnak Magyarországról és a Kárpát-medence területéről, akiknek kollégiumi ellátást biztosítanak a következő bajnoki és tanévben. Másrészt a mindennapos bejárást vállalni tudó ötödik és hatodik osztályosokat is várják Gyuláról és környékéről.

A jelentkezési határidő június 2., tandíjat a tanulóknak nem kell fizetniük, csupán a bennlakó diákoknak kell a kollégiumi díjat megtéríteniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik