Élet-Stílus

Mourinho választhat az Inter és a Real között

Jose Mourinhónak, az Internazionale vezetőedzőjének esetleges madridi munkavállalásáról cikkez az olasz sportsajtó csütörtökön, de a nap folyamán már klubelnöki cáfolat is napvilágot látott Milánóban.

Az itáliai média egyöntetűen állítja, hogy a vitatott személyiségű portugál szakember kokettál a spanyol bajnokságban idén csak második, címétől a Barcelona által megfosztott Real Madriddal.

Mi több, a La Gazzetta dello Sport biztos benne, hogy a spanyol királyi klub immár egyértelműen Mourinhóra vetette ki hálóját azt követően, hogy Arséne Wenger, a londoni Arsenal francia mestere nemet mondott a madridi hívó szóra.

A portugál tréner biztos befutónak számít(ana) abban az esetben, ha a blancóknál a június közepi elnökválasztáson a legfőbb esélyes Florentino Pérez nyer. A lap verziója szerint Mourinhónak egy hete van, hogy eldöntse: megy Madridba, vagy marad Milánóban.

Mourinho: rövidebbre szabott olasz kirándulás ? (MTI/EPA)

Mourinho: rövidebbre szabott olasz kirándulás? (MTI/EPA)

A Corriere dello Sport úgy tudja, a portugál szakvezető előző nap már találkozott az Inter elnökével, Massimo Morattival, akivel megosztotta az információt, hogy a Real Madrid erőteljesen érdeklődik iránta.

Az újság egyúttal idézte Mourinho jó egy hónapja tett kijelentését, amely szerint száz százalék, hogy az Internazionalénál folytatja. Ezek után nyilatkozott úgy csütörtökön Moratti, hogy meggyőződése: a portugál mester visszautasítja a Real udvarlását.
“A Spanyolországból jövő hírek eljutottak hozzánk, de az edzőnk arról biztosított, hogy nem akarja elhagyni Milánót. Én hinni akarok a szavainak” – mondta Moratti.

Mourinhót 2011-ig szerződés köti, s ha azt felrúgná, a spanyol hírügynökség tudomása szerint 5 és 6 millió euró közötti “lelépési díjat” kellene fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik