Élet-Stílus

A Digi TV-re kerülhetnek a Soproni Liga mérkőzései

admin
admin

2009. 05. 21. 16:46

Az élvonal tervezett nagy reformja elmaradt, csak apróbb változtatások lesznek a következő kiírásban, ugyanakkor a mostaninál négyszer nagyobb bevételt eredményező tévés szerződést köthet az MLSZ, továbbá 46 ezresre bővíthetik a Puskás Ferenc Stadiont.

Erről Kisteleki István számolt be a szervezet elnökségi ülése után a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón. A Soproni Liga 2009-10-es kiírásában jelentős változás nem lesz, azaz két csapat esik ki és ugyanennyi jut majd fel. Az egyetlen komoly különbséget az jelenti a mostanihoz képest, hogy amennyiben a bajnoki címről, Európa Liga-indulásról vagy kiesésről döntő helyezés esetén azonos pontszámmal áll két csapat, akkor két mérkőzéses rájátszás dönt majd – mondta az MLSZ-elnök.

Hármas holtverseny esetén pedig hármas körmérkőzést rendeznek, s mindegyik együttes egyszer játszik majd otthon.

“Az elnökségi ülés előtt összeült az NB I-es csapatok bizottsága, s ennek javaslatára döntöttünk a mostani változtatásokról. Azt ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy az NB I-es klubvezetők egyöntetűen a reform mellett tették le a voksukat, de szeretnének szeptemberre egy átfogó, saját javaslatot kidolgozni” – mondta Kisteleki, aki jelezte, nem csalódott, bár ő szerette volna, ha gyorsabban, azaz már a nyáron kezdődő bajnokságban bevezetésre kerülnek a változtatások. Az elnök múlt hónapban nyilvánosságra került javaslatában többek között az szerepelt, hogy csökkentsék 12-re az élvonalban szereplő csapatok létszámát.

Elbert Gábor és Kisteleki istván (MTI)

Elbert Gábor és Kisteleki István (MTI)

Kisteleki bejelentette, hogy szintén az NB I-es együttesek javaslatára az elnökség úgy döntött, a Digi TV-vel köt szerződést a televíziós jogokról, amennyiben a Sport TV nem él opciós jogával.
“A Digi TV olyan ajánlatot tett, ami négyszer annyi bevételt eredményez a magyar futballnak, mint a jelenlegi szerződés, a 2010-11-es idényben akár az egymilliárd forintot is elérheti az összeg. A szerződésben magazinműsor készítése is szerepel, továbbá rögzítve lenne, hogy milyen időpontban lennének a mérkőzések. A Duna TV továbbra is egy meccset adna péntekenként, a többi pedig a Digi Televízió nyáron induló sportcsatornáján lenne látható, amely a cég garanciái szerint legalább 600 ezer lakásban lesz elérhető, s az idő előrehaladtával ez a szám nőni fog” – mondta a televíziós jogokról Kisteleki. Hozzátette, a megállapodást jövő szerdán postázzák a Sport TV-nek, így attól számítva nagyjából két hete lesz a társaságnak, hogy ugyanezeket a feltételeket biztosítsa, ha élni kíván az opciós jogával.

Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője az MTI-nek elmondta: amint kézhez kapják a szerződéstervezetet, megvizsgálják, és az álláspontjukról tájékoztatják az MLSZ illetékeseit.

Elbert Gábor főtitkár kifejtette, a befolyó pénz elosztására az NB I-es bizottság tesz majd javaslatot, de kiemelte, ez a testület minden esetben, így a bajnoki kiírásra vonatkozóan is, csak javaslatot tesz, mert a végső döntést minden kérdésben az elnökség hozza meg.

További változások a jövő évi kiírásban, hogy az elnökség hozzájárult a kettős rangadóhoz, amely a Puskás Stadionban lenne, s maximum négy lehetne egy idényben. Kisteleki hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy lesz is, de elviekben lehetőséget teremtett rá az elnökség. A Magyar-kupa következő kiírásában is történt változás, ugyanis jövőre egy mérkőzésen dől el a trófea sorsa, s a döntőt a Puskás Ferenc Stadionban rendezik majd egy szombati napon.

Kisteleki elmondása szerint a Puskás Ferenc Stadionról egy héten belül megegyezés várható, hogy nyáron 46 ezer főre növeljék a befogadóképességét. Ez két részből tevődne össze: egyrészt a középkaréj további részeire szerelnének fel székeket, míg a sajtóterasz alatti részt beépítenék egy 2500 fős lelátóval, ehhez meg kell majd hosszabbítani a játékos kijárót.

A sajtótájékoztató előtt Kisteleki István és Dunai Antal szakmai alelnök köszöntötte születésnapja alkalmából Buzánszky Jenőt és Göröcs Jánost. Mindketten könyvet és mezt kaptak ajándékba, utóbbin 84-es és 70-es szám szerepelt, ami életkorukat jelezte.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.