Élet-Stílus

A McLaren inkább nem ugrál

A McLaren-Mercedes elvileg ugyan támogatja a sport elhagyásával fenyegető nagy csapatokat, de leadja a nevezését a 2010-es idényre.

Míg a Toyota, a Red Bull csapatai, a Ferrari és a Renault világosan jelezte, hogy a 2010-re bevezetett költségplafon megtartása esetén nem adja le nevezését a következő idényre, a McLaren-Mercedes jelentkezik a május 29-ei határidőig.

A csapat legnagyobb résztulajdonosa, a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug jelezte, hogy ugyan egyetértenek a tiltakozókkal, de nem fognak fenyegetőzni.

A McLaren inkább nem ugrál 1

„Vannak még kérdéseink a szabályokkal és az új Concorde agreementtel (az F1 működéséről szóló, az FIA, a kereskedelmi jogokat igazgató Formula One Group és a csapatok által kötött keretszerződés) kapcsolatban. Ezekre választ várunk, mielőtt feliratkoznánk” – mondta a német.

Haug kiemelte, hogy a csapatok elsősorban a tervezett 60 millió dolláros kiadási plafon túlzott mértéke miatt tiltakoznak, és a nagy alakulatok ellenkezése érthető. „A Ferrarit is a maga helyzetében kell néznünk. 1000 alkalmazottból 500-at csinálni egyik napról a másikra elég nagy lépés. A Williamsnek például könnyebb dolga van. Bízom benne, hogy találunk valami középutat!”

A mercedeses vezető egyelőre az új versenysorozat indítását is kizárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik