Élet-Stílus

Vidics duplán a Manchester United legjobbja

A szurkolók, valamint a játékostársak szavazatai alapján is a középső védő szerb Nemanja Vidics volt a Manchester United legjobbja a 2008/2009-es szezonban.

A szurkolók az angol bajnok hivatalos oldalán szavazhattak a szezon legjobbjára, és ugyanazt a labdarúgót, Nemanja Vidicset hozták ki győztesnek, mint a játékostársak, így a szerb védő a Sir Matt Busbyról, a klub legendás menedzseréről elnevezett díj mellett a „Játékosok játékosa” elismerést is átvehette.

Vidics a szezon során végig megbízható teljesítményt nyújtott, csak egy rossz meccse akadt, a Liverpool elleni (1-4), de a rangadón elkövetett baklövéseit háttérbe szorítja, hogy vele a bajnokságban a MU zsinórban 13 mérkőzésen nem kapott gólt.

Nemaja Vidics: biztos pont (MTI/EPA)

Nemanja Vidics: biztos pont (MTI/EPA)

„Nagy megtiszteltetés megkapni ezeket a díjakat, köszönöm a szurkolóknak és a társaimnak. Utóbbiak elismerése különösen jólesik, hiszen mindennap együtt izzadunk. Boldog vagyok Manchesterben, hiszen nagyszerű labdarúgókkal játszhatok itt együtt, s a szakmai stáb is egészen kiváló munkát végez” – mondta a 27 éves szerb „torony”, aki 2006-ban, a Szpartak Moszkvától igazolt a Manchester Unitedhez, amellyel – eddig – három bajnoki címet, két-két angol Ligakupát és Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, valamint klubvilágbajnokságot is nyert.

A tartalékcsapat legjobbja, James Chester, a legjobb fiatal játékos Federico Macheda lett, míg az év legszebb manchesteri gólját – a szavazás szerint – Cristiano Ronaldo szerezte.

A portugál szélső a „Kígyó térről” bombázott az FC Porto kapujába a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

A legszebb manchesteri gól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik