Élet-Stílus

Overdose Ascotban sem indul

A két júniusi, ascoti versenyen sem indul Overdose, az eddig mind a 12 futamán veretlen magyar ló, mivel továbbra sem jött teljesen rendbe a két első lába.

„Szertefoszlottak azok az álmok, hogy június 16-án és 20-án Ascotban futhasson” – nyilatkozta PannoniaOverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán, a magyar csodaló tulajdonosa, aki május 23-i Haydock Parkba tervezett futást már korábban lemondta.

„Ez sem állatorvosi szempontból, sem pedig a ló iránti tiszteletből és elkötelezettségből nem lehetséges. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy Overdose csak 100 százalékos egészségi állapotban jelenhet meg a világ legnagyobb versenyein. Méltatlan lenne vele szemben, ha még felépülése előtt, nem kellőképpen felkészítve venne részt az ascoti megmérettetésen. Ezért mindkét futamból törölni fogjuk.”

Még mindig nem jött rendbe a csodaló (MTI)

Még mindig nem jött rendbe a csodaló (MTI)

Dózi bal első lábán a budapesti verseny után észlelték a sérülést. A gyógyítását végző francia ortopédus kovács eltávolította a tályogot, és patkót ragasztott Overdose-ra, amely ugyan kímélte a bal első lábát, de jobban terhelte a jobb elsőt, így utóbbin is idült patairha-gyulladás keletkezett.

Mikóczy Zoltán a kezelésről elmondta, 30 centiméteres homokréteget alakítottak ki, hogy minél puhább talajon álljon Overdose, és a túlterhelés ne a patán jelentkezzen. Továbbá speciális patapapucsokat is kapott, hogy a terhelést átvigyék a lábak felsőbb részeire.

„Vélhetően a hét közepére vagy végére gyulladásmentessé válnak a lábai. Viszont ezzel párhuzamosan szigorú, fehérjementes diétán lesz, azaz csak szénán és sárgarépán él. Ez jelentős súlyveszteséget fog eredményezni, de a gyógyulási folyamathoz okvetlenül szükséges. Várhatóan a hét végén kezdődhet el a rehabilitáció, azaz a fizikai állapotának helyreállítása” – mondta a jövőt illetően Mikóczy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik