Élet-Stílus

Idén nem versenyez Talmácsi?

Talmácsi Gábor és Stefano Favaro jövő hétfőn ül tárgyalóasztalhoz Jorge Aspar Martínez csapatfőnökkel. Ha nem sikerül megegyezniük, elképzelhető, hogy ebben a szezonban már nem versenyez a magyar világbajnok motoros.

A 2007-ben a 125 kcm-esek között vb-győztes, de jelenleg már a negyedlitereseknél szereplő Talmácsi Gábor múlt csütörtökön jelentette be, hogy hétfőn szerződést bontott a Balatonring Teammel a második motor hiánya és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása miatt. Az elmúlt hétvégén nem állt rajthoz a Francia Nagydíjon, és ahogy ő és menedzsere fogalmazott: ha nem sikerül korrekt módon lezárni a vitát, akkor az is elképzelhető, hogy kihagyja ezt az évet.

A Nap-keltében mind a versenyző, mind a menedzsere arról beszélt, hogy hajlandóak tárgyalni az esetleges új szerződésről Jorge Aspar Martínez csapatfőnökkel, de csak közösen. Ezzel arra utaltak, hogy Martínez pénteken közölte: csak a sportolóval kíván egyeztetni, mivel szerinte Favaro provokálta ki a szakítást.

Idén nem versenyez Talmácsi? 1

„Nagy szeretettel várjuk Gáborral Aspar urat, de azt tudnia kell, hogy a szerződésről csak velem lehet megállapodni” – erősítette meg az MTI érdeklődésére Stefano Favaro. „Stefano az a személy, aki jogilag képvisel, és vele lehet egyeztetni a feltételeket. Én motorversenyző vagyok” – tette hozzá Talmácsi.

A versenyző menedzsere elmondta, hogy szeretne korrekt módon lezárni ezt a „vitát”, hiszen nem ő kezdte a sárdobálást. „Ha ez nem sikerül, akkor más megoldást kell keresnünk” – tette hozzá Favaro. „Legrosszabb esetben még az is elképzelhető, hogy az idén nem fog versenyezni.”

A világbajnoki sorozat következő versenyét két hét múlva Mugellóban rendezik. Remélhetőleg ismét szurkolhatunk majd Talmának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik