Élet-Stílus

A Petőfi Irodalmi Múzeum lett Az Év Múzeuma

admin

2009. 05. 18. 11:07

A budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vehette át Az Év Múzeuma-díjat a Múzeumok Majálisán, amelyen a Vendégbarát Múzeum program nyerteseit is kihirdették.

A PIM a Nyugat-évforduló és a Reneszánsz évhez kapcsolódó tevékenységek, az elmúlt év programjainak, kiállításainak ötletgazdag, példamutató megvalósításáért érdemelte ki az elismerést. A nyíregyházi Jósa András Múzeum a második, a budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a harmadik, a sátoraljaújhelyi Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye a negyedik helyezést érte el.

(fotó: MTI)

Gólyalábosok a Múzeumok Majálisán (fotó: MTI)

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által kezdeményezett és szervezett Az Év Múzeuma pályázatra az idén jóval kevesebben jelentkeztek, mint az előző években, viszont eredményes pályázatok születtek.

Kihirdették a Vendégbarát Múzeum program nyerteseit is. A közönség szavazatai alapján az évi 5 ezres látogatottsági kategóriában az orfűi Malom Múzeum, az 5 és 30 ezer közötti éves látogatói szám kategóriában az esztergomi Duna Múzeum, a legnagyobb látogatottságú intézmények közül pedig a Sóstói Múzeumfalu nyerte el az elismerést, amely pénzjutalommal is jár.

Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO 1977-ben avatta május 18-át Múzeumi Világnappá, azaz a közgyűjtemények és a múzeumok nemzetközi ünnepévé.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.