Élet-Stílus

Ferguson nem megy nyugdíjba!

A MU főnöke szerint Alex Ferguson néhány évig biztosan nem vonul vissza. Ronald Koeman újra állást vállalt, a holland bajnok edzője lesz, míg Marius Lacatus a szezon során másodszor hagyta el a Steaua Bucuresti együttesét. Rövid hírek.

Spanyol bíró vezeti az UEFA-kupa döntőjét

A spanyol Luis Medina Cantalejo vezeti az UEFA-kupa szerdai, isztambuli döntőjét, amelyben Sahtar Donyeck és Werder Bremen csap össze. A 45 éves bírónak ez lesz „utolsó nagy dobása”, tekintve, hogy a szezon végén befejezi a bíráskodást.

Ferguson marad!

David Gill, Manchester United vezérigazgatója szerint a klub sikeredzője, a 67 éves Sir Alex Ferguson jó ideig nem vonul még vissza. Íme az indoklás: „Alex még mindig nagyon motivált, további trófeákat akar nyerni a Manchester Uniteddel. Nem mellékesen szereti a futballt, és mindent, ami ezzel a játékkal kapcsolatos. A szakmai stáb a játékokkal együtt mindenben mellette áll, segíti a munkáját” – magyarázta a MU elöljárója. Ferguson az Arsenal elleni bajnokavató mérkőzés után jelezte, amíg egészsége engedi, marad a „vörös ördögök” kispadján.

Ferguson szombaton bajnoki címet ünnepelt (MTI/EPA)

Ferguson szombaton bajnoki címet ünnepelt (MTI/EPA)

Ronald Koeman az AZ kispadján

Ronald Koeman – a magyar futballválogatottat irányító Erwin testvére – váltja a holland bajnok AZ Alkmaar kispadján a német rekordbajnok Bayern Münchenhez szerződő Louis Van Gaalt.
A 46 esztendős tréner először vállal munkát azóta, hogy 2008 áprilisában búcsút intett a spanyol Valenciának, amellyel Király Kupát nyert. Kétéves szerződést írt alá az Alkmaarral.

Főtitkári értekezlet Telkiben

Közel 30 európai szövetség főtitkárának részvételével hétfőn és kedden a telki edzőközpontban tartják a nemzetközi szövetség (FIFA) regionális munkaértekezletét. Eva Pasqier, a FIFA fejlesztési igazgatója javasolta, hogy Telki legyen az ülés helyszíne, és rajta kívül Jerome Champagne, Joseph Blatter FIFA-elnök különmegbízottja is részt vesz az összejövetelen.

Hughes marad a Manchester City edzője

A sikertelen idény ellenére – a csapat a 10. a tabellán – töretlenül bíznak Mark Hughes vezetőedzőben a Manchester City dúsgazdag tulajdonosai. „Meglepnek ezek a találgatások, mivel semmi sem változott Mark megítélését illetően – jelentette ki Haldun el-Mubarak klubelnök. – A következő szezonban is ő ül a kispadon. Az elmúlt másfél évtizedben legalább tíz edző dolgozott itt, mi azonban hosszú távra tervezünk.”

Lacatus már megint lemondott

Ismét lemondott posztjáról Marius Lacatus, a Steaua Bucuresti edzője. A 45 éves Lacatus a jelenlegi szezonban már másodszor hagyja el a fővárosi alakulatot: októberben ugyancsak felállt a kispadról, amikor együttese hazai pályán 5-3-ra kikapott az Olympique Lyontól a Bajnokok Ligájában. Dorinel Munteanu váltotta a kispadon, de decemberben már ismét ő volt az edző.


Vieira (balra) Párizsba költözhet (MTI/EPA)

Vieira (balra) Párizsba költözhet (MTI/EPA)




Vieira távozhat az Intertől

Könnyen előfordulhat, hogy Patrick Vieira hazatér, s a jövőben a Paris SG csapatát erősíti. A 32 esztendős francia középpályás esetleges távozása már korábban szóba került, most pedig arról beszélt, elgondolkodik a PSG ajánlatán. „Párizs lehet a karrierem következő állomása, semmi sem lehetetlen…” – mondta a vb- és Eb-győztes labdarúgó, aki 2006-ban igazolt jelenlegi klubjához, az olasz Interhez, amellyel három bajnoki aranyérmet nyert.

Keretszűkítés a Premier League-ben?

A Premier League irányítói szeretnék elérni, hogy a klubok legfeljebb 25-30 fős játékoskerettel működjenek. Ha tervet az élvonal húsz alakulata közül 14 elfogadja, a létszámcsökkentés már a következő idénytől érvénybe léphet. Ugyanakkor komoly az esélye annak, hogy a Liverpool, Arsenal, Manchester United és Chelsea az ellenzők között lesz. Ezek a klubok ugyanis sorrendben 62, 59, 51, illetve 46 futballistát foglalkoztatnak.

Cambiasso: meg akartam ölelni a szurkolókat

„Későn feküdtünk, de szerencsére másnap a meccs is későn volt…” – utalt arra Esteban Cambiasso, az Inter argentin középpályása, hogy már szombaton kiderült, csapata megvédte bajnoki címét. Vasárnap közepes teljesítményt nyújtva az Inter 3-0-ra verte a vendég Sienát – többek között egy Cambiasso-gólnak köszönhetően. „Miért ünnepeltem úgy, hogy futás közben széttártam a karjaim? Nos, meg akartam ölelni a szurkolókat, akik nagy segítségünkre voltak a szezon során” – magyarázta egyedi gólörömét az argentin labdarúgó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik