Élet-Stílus

Talma: aki Favarót támadja, engem támad

admin
admin

2009. 05. 17. 20:40

Menedzsmentjén keresztül közleményt adott ki vasárnap délután Talmácsi Gábor, aki néhány napja szakított a csapatával. A magyar világbajnok motoros hajlandó találkozni Jorge Martínezzel, de a pályafutását érintő kérdésekben a menedzserével, Stafeno Favaróval kell tárgyalnia a spanyol csapatvezetőnek.

Az alábbiakban Talmácsi Gábor közleményét olvashatják:

Aki barátomát és egyben menedzseremet támadja, az engem támad

Mi továbbra is készek vagyunk megoldást találni a folytatást illetően, azonban ezidáig nem keresett Martinez úr sem engem – ellentétben állításával, miszerint többször is próbált utolérni –, sem pedig barátomat és menedzseremet, Stefanot.

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott Martinez úr Le Mans-ban, majd a Balatonring Team kommunikációs osztálya által kiküldésre került egy közlemény is, angol és magyar nyelven. Felettébb érdekes, hogy a két közlemény tartalmilag eltér egymástól, holott mindkettőt elviekben a Balatonring Team küldte és mindkettő ugyanarról a témáról szól. A közleményben Martinez úr kijelenti, hogy csak velem óhajt tárgyalni és a jelenlegi helyzet előidézéséért kizárólag Stefanot teszi felelőssé.

Bevett szokás, hogy a profi sportban a sportolót érintő kérdésekben mindig az őt képviselő menedzserrel kell tárgyalni, a versenyző feladata pedig, hogy tudása legjavát adva, mindig a maximumot nyújtva versenyezzen. Mindezt pont egy profi motorversenyző, Jorge Aspar Martinez ne tudná? Velem kapcsolatban 2002 óta így működik a dolog és Martinez úrral Stefano már két szerződésről is egyeztetett, majd azok aláírásra is kerültek, nem értem, hogy most mi a baj? Aki Stefanot támadja, az engem is támad. Bárki, bármit mondhat a döntés az enyém volt. Martinez úrnak pedig pontosan tudnia kell, hogy mi történt a háttérben, hiszen többször is próbáltunk kompromisszumot keresni, mindhiába. Az állandó stresszhelyzet miatt úgy döntöttem, nem kockáztatom tovább testi épségemet, nem akarok még egyszer dühből motorozni, így szerződést bontottam. Stefano az a személy, aki jogilag képvisel és vele lehet egyeztetni a feltételeket. Én motorversenyző vagyok. Bár még engem nem értesített Martinez úr, de olvastam az interneten a nyilatkozatát, hogy jövő héten Budapestre jön, hogy egyeztessen velem a folytatásról. Nagyon szívesen találkozom Vele, szívesen ebédelek majd Vele, vagy beszélgetek Vele a versenyzésről, de a szerződés feltételeiről továbbra sem velem, hanem jó barátommal és egyben menedzseremmel Stefanoval kell tárgyalni.

Folyamatosan forródróton vagyok Stefanoval és pontosan tudom, hogy most is azon dolgozik, hogy mielőbb újra versenyezhessek, és én maximálisan megbízom benne, hiszen évek óta együtt dolgozunk. Ha valakire, akkor rá mindig mindenben számíthatok. Velem van jóban, rosszban. Olasz emberként, amit csak tudott megtett értem, a magyar motorsportért. Az én sikerem pedig hozzájárult az egész ország hírnevének növeléséhez és mindebben óriási szerepe volt/van Stefanonak is, aki nem magyar állampolgár.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.