Élet-Stílus

Összezuhant a szezon végére a Juventus

Sorozatban hullajtja a pontokat a bajnokság hajrájában a torinói csapat, amely lassan a direkt BL-szereplést érő helyét is elveszítheti. A Bologna kiesési rangadót nyert, de még egyetlen csapatnak sem kellett lemondania az élvonalról.

A második hely elúszni látszik, a harmadik is veszélybe került, miután a Juventus csak döntetlent játszott hazai pályán az Atalantával. Rosszabbul nem is kezdődhetett a zártkapus meccs Ranieri csapatának, hiszen egy megpattanó labdából már az első percben vezetést szereztek a vendégek.

A torinói szurkolók rasszista bekiabálások miatt maradtak le a mérkőzésről, amely négy gólt és hat kapufát hozott. Az Atalanta játékosai nem sokáig örülhettek az előnyüknek, Amauri egy Nedved-beadást könnyedén bólintott a hálóba. Még az első félidőben meg is fordította a meccset a Juve, Zanetti egy irtózatos bombával vette be a vendégek kapuját.

Zanetti bombája

Az Atalanta nem adta meg magát a “megszokottnál” is gyengébb Juve ellen, és még mindig az első félidőben egy Pellegrino-fejessel egalizált. A szünet után már csak a kapufákat faragták a csapatok, így maradt az igazságos döntetlen.

A Fiorentina legyőzte a Sampdoriát, ezzel egy pontra megközelítette a harmadik helyét egyelőre őrző Juventust. A Bologna legyőzte a Leccét a forduló kiesési rangadóján, de a többi alsóházi csapat is nyert, ezért még semmi nem dőlt el két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Serie A, 36. forduló:
Juventus-Atalanta 2-2 (2-2)
Gól: Iaquinta (26.), Zanetti (36.), illetve Cigarini (2.), Pellegrino (44.)

Bologna-Lecce 2-1 (1-1)
Gól: Di Vaio (38.), Volpi (94.), illetve Tiribocchi (30.)
Piros lap: Papadopulosz (51., Lecce)

Fiorentina-Sampdoria 1-0 (1-0)
Gól: Gilardino (21.)

Genoa-Chievo 2-2 (0-1)
Gól: Milito (58., 11-esből), Olivera (71.), illetve Pinzi (35.), Pellissier (85.)

Napoli-Torino 1-2 (1-0)
Gól: Pia (42.), illetve Bianchi (51.), Rosina (72.)

Palermo-SS Lazio 2-0 (1-0)
Gól: Miccoli (6., 11-esből), Migliaccio (87.)

Reggina-Cagliari 2-1 (1-1)
Gól: Ceravolo (26.), Brienza (49.), illetve Lazzari (18.)

Később:
Internazionale-Siena 20:30 ó

Szombaton játszották:
Udinese-AC Milan 2-1
AS Roma-Catania 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik