Élet-Stílus

Nyert a Liverpool, kiesett a West Brom

Az FC Liverpooltól elszenvedett, vasárnapi, hazai veresége nyomán kiesett az angol labdarúgó Premier League-ből a West Bromwich Albion. A birminghami gárda mindössze egy szezont töltött az élvonalban.

A West Brom egyik közvetlen riválisa sem győzött a szombati meccseken, így adva volt a lehetőség a birminghami alakulat előtt, hogy fontos pontokat szerezzen a kiesés elleni harcban. Ehhez „csak” a Liverpoolt kellett volna legyőznie Gera Zoltán volt csapatának.

Steven Gerrardék a szombati MU-Arsenalt követően végleg lemondhattak a bajnoki címről, de nem akarták ingyen adni a pontokat a számukra már tét nélküli mérkőzésen. A birminghamiek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, Pepe Reinának többször is védenie kellett, de igazi gólveszély nem volt a támadásokban.

A védelem viszont szokásához híven összehozott egy gólt: a sokat körülményeskedő Martistól Gerrard vette el a labdát, és könyörtelenül bevágta. A West Bromnak a bíró nem adott meg egy teljesen egyértelmű tizenegyest, a fordulás után pedig Kuyt eldöntötte a mérkőzés, és a West Brom sorsát.

A másik két kieső a Sunderland (Fülöp Márton), Hull City (Halmosi Péter), Newcastle United, Middlesbrough négyesből kerül ki.

Premier League, 37. forduló:
West Bromwich Albion-FC Liverpool 0-2 (0-1)
Gól: Gerrard (28.), Kuyt (63.)

Chelsea-Blackburn Rovers 2-0 (1-0)
Gól: Malouda (4.), Anelka (59.)

Hétfő:
Portsmouth-Sunderland 21 ó

Szombaton játszották:
Bolton Wanderers-Hull City 1-1
Everton-West Ham United 3-1
Middlesbrough-Aston Villa 1-1
Newcastle United-Fulham 0-1
Stoke City-Wigan Athletic 2-0
Tottenham Hotspur-Manchester City 2-1
Manchester United-Arsenal 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik