Élet-Stílus

Norvég hegedűs nyerte az eurovíziós dalfesztivált

A norvég Alexander Rybak nyerte meg az idei Eurovíziós Dalversenyt. A norvég fiatalember a Fairytale című dalával nyert.

A 23 éves, minszki születésű előadóművész hangjával és hegedülésével kápráztatta el a közönséget, s 15 országtól – köztük Magyarországtól is – megkapta a legmagasabb pontszámot. Norvégia immár harmadszor nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt, amelyet 54-szer rendeztek meg az idén, ezúttal Moszkvában.
(fotó: MTI)

Rybak és csapata (fotó: MTI)

A norvég hegedűs a verseny utáni sajtótájékoztatón saját produkcióját értékelve kiemelte: nem ő volt a legjobb énekes a mezőnyben, de volt egy története, amit el akart mondani, és a közönségnek ez tetszett. Szerinte az ukrán volt a legjobb dal, az izlandi pedig a legjobb énekes.

Rybak “Fairytal” (Tündérmese) című dala 387 pontot kapott, messze megelőzve a második helyen 218 ponttal végzett izlandi, illetve a harmadik helyen 207 ponttal végzett azerbajdzsáni előadóművész dalát. Norvégia immár harmadszor nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt, amelyet 54-szer rendeztek meg az idén, ezúttal Moszkvában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik