Élet-Stílus

Nagy siker küszöbén a Haladás

A hazai csapatoknak nem sok babér termett a labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójában, csak a Kecskemét és a Haladás tudott nyerni saját szurkolói előtt.

A harmadik helyért harcoló újonc Haladás három ponttal megtoldotta a szintén a dobogóra vágyó Zalaegerszeggel szemben fennálló előnyét (már néggyel megy…), miután hazai pályán egy 88. percben szerzett góllal 1-0-ra verte a Diósgyőrt.

A vasiakon kívül csak a Kecskemét tudott nyerni saját közönsége előtt a szombati játéknapon, köszönhetően annak, hogy a második félidőben hét perc alatt fordított a Honvéd elleni találkozóján. Litsingi közelről, majd Montvai 12 méterről helyezett a kispestiek kapujába. Utóbbi – aki a szünetben állt be csereként – a 91. percben a kegyelemdöfést is megadta.

A Nyíregyháza nyeretlenségi sorozata ezúttal sem szakadt meg; a nyírségiek novemberben, éppen az ellen a Győr ellen nyertek utoljára, amellyel szombaton 1-1-re végeztek. A végeredmény gyors gólváltás után alakult ki. A vendégek találatára Minczér válaszolt: mintegy 30 méterről (!) bombázott a hálóba.

A Kaposvár 2-0-ra és 3-1-re is vezetett Rákospalotán, ám csak egy ponttal gazdagodott, miután a már kiesett REAC második félidő derekán két perc alatt két gólt is szerzett, és a hajrában is akadtak helyzetei, de az eredmény már nem változott.

A Siófok a Paks elleni vereségével a kiesés szélére került. Jóllehet, a Balaton-parti együttes emberhátrányban is képes volt egyenlíteni, csakhogy a csereként beállt Nagy egy kontratámadás végén megpecsételte a sorsukat – ekkor egyébként már azonos létszámban voltak a felek.

A Fehérvár és a Vasas szintén megosztozott a pontokon (2-2). Említésre érdemes, hogy egyik oldalon Vukelja, a másikon Andic pedig lőtt pazar szabadrúgásgólt, 25, illetve 30 méterről.

Ferenczi-show, fradi-győzelem

Az NB II Keleti csoportját megnyerő Ferencváros zárt kapus meccsen 5-0-ra verte a vendég Kazincbarcikát. Az öt gólból négyet Ferenczi István vállalt magára, aki ezzel 33-ra növelte szezonbeli találatainak számát. Rajta kívül Tóth Bence volt még eredményes a szombati találkozón, amelyről sokat elárul, hogy a vendégek legjobbja Botló kapus volt.

Soproni Liga, 28. forduló:
REAC – Gabona-Trans Kaposvár 3-3 (1-2)
Gól: Torma (29.), Dancs (60.), Kapcsos (63.), ill. Nikolics (14.), Zsolnai (20.), Petrók (57.)

Fehérvár-Vasas 2-2 (1-1)
Gól: G. Vujovics (24.), Andic (64.), ill. Vukelja (32.), Piller (57., 11-esből)

Kecskeméti TE-Ereco – Budapest Honvéd 3-1 (0-1)
Gól: Litsingi (57.), Montvai (64., 92.), ill. Diego (25.)

Szombathelyi Haladás-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gól: Oross (88.)
Kiállítva: Milicic (90., DVTK)

Nyíregyháza Spartacus-Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Gól: Minczér (67.), ill. Csermelyi (61.)

BFC Siófok-Paksi FC 1-2 (0-1)
Gól: Tusori (56.), illetve Vári (6.), Nagy I. (83.)
Kiállítva: Hegedűs (51.), ill. Nikolov (71.)

Vasárnap:
DVSC-TEVA – MTK Budapest, 13:30

Pénteken játszották:
Újpest FC-ZTE FC 2-1

NB II, Keleti csoport, 26. forduló:
Ferencváros-Kazincbarcika 5-0 (3-0)
Gól: Ferenczi (8., 34., 48., 50.), Tóth B. (11.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik