Élet-Stílus

FTC: elmarad a bajnoki ünneplés

Elmarad az össznépi bajnoki ünneplés az Űllői úton, miután az MLSZ fegyelmi bizottsága elutasította a másodosztályban szereplő Ferencváros fellebbezését.

A Ferencvárost az MTK II elleni mérkőzésen – amelyen a zöld-fehérek 2-1-es győzelmükkel bebiztosították bajnoki elsőségüket – történt szurkolói rendbontás és diszkriminatív bekiabálások miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre, illetve egy zárt kapus mérkőzésre büntette meg a labdarúgó-szövetség.

A klub megpróbálta elérni, hogy mégse szurkolók nélkül keljen megünnepelni az NB II Keleti csoportjában szerzett bajnoki címet, ám a fellebbviteli bizottság elutasította az FTC kérését, egyúttal érvényben hagyta az elsőfokú ítéletet. Így szombaton, a Kazincbarcika elleni hazai meccsre nézők nélkül kerül sor.

Zárt kapuk mögött köteles játszani a Ferencváros (MTI)

Zárt kapuk mögött köteles játszani a Ferencváros (MTI)

„Az indoklás az volt, hogy mivel korábban már két ízben is felfüggesztett büntetést kaptunk, ezúttal nem születhetett más ítélet, még a méltányossági kérelem ellenére sem” – mondta a klub honlapjának Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója.

A Fradi ősszel négy, tavasszal pedig két alkalommal került a testület elé hasonló ügyben, így a klubot visszaesőként kezelték.

A zöld-fehérek, bár már múlt vasárnap megnyerték a bajnokságot, egy félreértés miatt – fals hírek érkeztek a DVSC II-Békéscsaba mérkőzés végeredményéről – nem ünnepelték meg az elsőséget, és a pénteki döntés miatt tovább csúszik az össznépi fieszta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik