Élet-Stílus

Sörfürdőt ígért a szurkolóknak Dárdai Pál

Dárdai Pál semmiképp nem megy tönkre anyagilag, noha a Hertha szurkolóinak azt ígérte, hogy sörben "fürödhetnek" a Schalke elleni, szombati mérkőzés után.

A berlini együttes és a magyar labdarúgó-válogatott kiváló özéppályása korábban azt jövendölte, hogy amennyiben a csapat nyer Cottbusban, az utolsó öt hazai mérkőzésén bizonyosan telt ház lesz. Dárdai az MTI-nek pénteken elmondta: merész jóslata után a csapat egyik szponzora, a Carlsberg sörgyár közölte vele: megígérheti a szurkolóknak, hogy amennyiben szombaton Berlinben legkevesebb 55 ezer néző látogat ki az Olimpiai Stadionba, akkor 55 ezer liter sört “spendírozhat” nekik. A “spendírozás” pedig ebben az esetben az ígéretet, nem pedig az anyagi fedezetet jelenti – nyilatkozta Dárdai.

Sörfürdőt ígért a szurkolóknak Dárdai Pál 1

Mivel a szombati találkozóra már elővételben mind a 74 244 jegy elkelt, a Carlsberg úgy döntött: 74 244 italt biztosít, amit természetesen maga finanszíroz, mégpedig a klub támogatásával. A magyar játékos hozzájárulása ily módon az ingyen sörhöz jelképes lesz, az egész akcióhoz a berliniek kedvence a nevét adta. Ugyanakkor az MTI-nek elmondta: abban mindenképp bízik, hogy egy remélhetőleg győztes mérkőzés után maga is megihat egy sört a szurkolókkal.

Persze aki akar – köztük a gyermekek – , sör helyett kólát vagy ásványvizet is fogyaszthatnak. Arról pedig a szervezők gondoskodnak, hogy az ingyen “örömitalt” mindenki a bejáratnál, jegyellenőrzéskor vehesse át.

A sörnél azonban Dárdainak jóval fontosabb az eredmény. A magyar játékos arra számít, hogy a Hertha kemény mérkőzésen győzelmet arat a Schalke ellen, a két fő rivális, a Bayern München és a Wolfsburg pedig – a Hoffenheim, illetve a Hannover ellen – ikszelni fog. Ez azt jelentené, hogy a Hertha az élre ugrik, s akkor az utolsó fordulóban a Karlsruhe elleni mérkőzés dönt.

“Nyomás nincs rajtunk, a szurkolók már most boldogok, s ha kikapunk, akkor is ünneplés lesz” – fogalmazott az MTI-nek Dárdai Pál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik