Élet-Stílus

Mauresmo megállította Szávayt

Szávay Ágnes számára a negyeddöntő jelentette a végállomást a madridi, salakpályás tenisztorna 3,5 millió euró összdíjazású női versenyében, miután nagy csatában 2 óra 10 perc alatt kikapott a francia Amélie Mauresmótól.

Jól kezdett a WTA-rangsorban 38. magyar játékos, 4:2-re elhúzott, s bár a volt világelső, jelenleg 21. Mauresmo fordított, 4:5 után ismét Szávay pillanatai következtek és sorozatban három játékot nyerve, 1 óra 3 perc alatt begyűjtötte az első játszmát.

A folytatás aztán már nem a magyar szurkolók vágyai szerint alakult: 1:1-nél ugyan még egyenlő volt az állás, ezután azonban szinte “felborult” a pálya. A francia teniszező játéka nem javult látványosan, Szávay viszont rengeteg hibával játszott. Mauresmo megszakítás nélkül kilenc gémet nyerve, előbb egyenlített (6:1), majd a döntő harmadik szettben is komoly előnybe került.

A megnyert első szett után semmi nem sikerült (MTI/EPA)

A megnyert első szett után semmi nem sikerült (MTI/EPA)

Szávay nem tudott mit kezdeni a Mauresmo-hengerrel, ellenfele erős, pontos ütésekkel gyűjtögette a pontokat. 4:0-s állásnál a Vasas játékosa ugyan szépített, de ez nem bizonytalanította el a riválist, aki végül ezt a szakaszt is 6:1-re hozva, első meccslabdáját értékesítve megnyerte a találkozót.

Kettejük egymás elleni párharcában a francia immár 2-0-ra vezet. Szávay azzal vigasztalódhat, hogy 57 500 eurót és 250 ranglistapontot gyűjtött a spanyol fővárosban.

Madrid, negyeddönők
Nők:
Szafina (orosz, 1.)-A. Bondarenko (ukrán) 6:4, 6:3
Mauresmo (francia)-Szávay 5:7, 6:1, 6:1
Wozniacki (dán, 9.)-Dusevina (orosz) 6:0, 6:4

Férfiak:
Federer (svájci, 2.)-Roddick (amerikai, 6.) 7:5, 6:7, 6:1
Djokovic (szerb, 3.)-Ljubicic (horvát) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik