Élet-Stílus

A Balatonring Team visszautasítja Talma-vádjait

admin
admin

2009. 05. 15. 10:40

A Balatonring Team visszautasította és minden alapot nélkülözőnek nevezte a vele csütörtökön szerződést bontó Talmácsi Gábor és menedzsmentje vádjait, amelyek szerint nem biztosított megfelelő hátteret a magyar motoros szerepléséhez.

A magyar istálló a korábban 125 kcm-ben világbajnok versenyző azon nyilatkozatait kifogásolja, melyekben a szükséges anyagi és technikai háttér biztosításának hiányát panaszolta fel.

A csapat közleményében három pontba szedve cáfolta a Talmácsi Gáborék állításait. Elsőként azt említik, hogy első három futamon elért kiváló eredmények (10. hely, 4., 7.) nem születhettek volna meg a megfelelő körülmények nélkül.

Martinez és Talma - megromlott a viszony (MTI)

Martinez és Talma – megromlott a viszony (MTI)

Másodikként a közlemény a csapatfőnök Jorge Martinez Asparnak a magyar motoros iránti bizalmát emeli ki: “2007-ben a magyar pilóta mellett döntött, és az előző világbajnokság szerényebb eredményei ellenére idén a rendelkezésére bocsátotta a világbajnokság egyik legtapasztaltabb csapata, az Aspar Team segítségét, hogy akár világbajnokká válhasson az új, nagyobb kategóriában is.”

Utolsóként a közlemény kiemeli, hogy Jorge Martinez elismert támogatók bevonásával – Grupo Milton, Logostic Land, Sedesa – kifejezetten Talmácsira szabott csapatot hozott létre a 2009-es évre.

“Az az igazság, hogy semmiképpen sem számítottam ilyen reakcióra. Ebben az évben hoztuk létre az új csapatot kizárólag Gábor miatt – olvasható Martinez nyilatkozata a közleményben. – Nehéz volt a projektet kivitelezni, előrevinni, de egy pillanatra sem hagytuk abba a harcot, hogy a legjobb technikát és leghathatósabb támogatást nyújtsuk. Óriási csalódást érzek, hogy ebbe a helyzetbe kerültem, és remélem, amikor mindezen túl leszünk, Gábor rájön, hogy milyen sokat tettünk érte. Természetesen a legkevésbé sem értek egyet a nyilatkozataival, és ha nem sikerül megfelelő módon megegyeznünk, meg fogom tenni a szükséges intézkedéseket, hogy megvédjem az érdekeinket.”

A 250 kcm-esek között szereplő Talmácsi és menedzsmentje csütörtökön jelentette be, hogy a versenyző szerződést bontott csapatával, és nem indul a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján. Indokként a második motor hiányát és a média-képviseleti jogok egyoldalú megváltoztatását emelték ki, ezekre a kifogásokra a csapat közleménye nem tér ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.