Élet-Stílus

A világ legjobb futballistáit ígéri a leendő Real-elnök

A várakozásoknak megfelelően Florentino Perez bejelentette, hogy másodszor is megpályázza a Real Madrid elnöki posztját. A királyi gárda közgyűlése június 14-én voksol.

„Hiba volt, hogy három éve lemondtam a posztról” – nyilatkozta a 62 éves üzletember, aki 2000 és 2006 között – a “galaktikus” korszakban – vezette már a spanyol királyi klubot, s csütörtöki sajtótájékoztatóján tette véglegessé újbóli indulását. Perez másodszori megválasztásához nem férhet kétség, az üzletembernek nincsen komoly riválisa.

Florentino Perez szerint a klub története és presztízse miatt a világ legjobb futballistáinak kell Real-mezben játszaniuk, hogy “visszajuttassák a klubot az őt megillető helyre”. Az ACS építőipari cégóriás első embere óvakodott attól, hogy neveket mondjon, de korábban már többször hangoztatta, hogy örömmel látná a Real Madridban például Cristiano Ronaldót és Kakát.

Nincsen komoly ellenfele (MTI/EPA)

Nincsen komoly ellenfele (MTI/EPA)

Az edzői poszttal kapcsolatban is titkolódzott az üzletember, ugyanakkor kijelentette, hogy szeretné Jorge Valdanót és Zinedine Zidane-t az új klubvezetésben maga mellett tudni.

A leendő elnök 2000 és 2006 között már betöltötte az elnöki posztot a madridi együttesnél. Akkoriában világsztárok egész sora – Figo, Beckham, Zidane, Ronaldo – játszott a csapatban. A sztárcsapat eredményei azonban sokszor nem elégítették ki a telhetetlen szurkolókat, ezért Perez lemondott a posztról.

Idén januárban az ex-elnök Ramon Calderón is bedobta a törülközőt, miután kiderült, hogy a decemberi közgyűlésen manipulálta a szavazást. Ideiglenesen, a június 14-ei választásig Vicente Boluda töltötte be a posztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik