Élet-Stílus

Pálinger: csalóka az eredmény

Nem kényelmesednek el a győri kézilabdázók azok után, hogy kétgólos előnyből várják a dán Viborg elleni női Bajnokok Ligája döntőjének veszprémi visszavágóját. A válogatott kapus szerint javulniuk kell az első meccshez képest.

Pálinger Katalin, aki az első találkozón szenzációs védéseivel járult hozzá a 26-24-es idegenbeli sikerhez, hangsúlyozta: úgy vágnak neki a következő meccsnek, mintha nem nyertek volna Dániában.

„Csalóka az eredmény. Nagyszerű két góllal nyerni a BL-döntőben idegenben, de most már nincs olyan teher a Viborgon. Ráadásul az ellenfél tud annál jobban játszani, mint ahogy tette múlt szombaton” – fogalmazott a kapus. „Azonban mi is javulhatunk, például a támadások utáni visszarendeződésekben, és akkor nem tudnak minket leindítani.”

A játékosok egyébként csak most nyilatkozhattak, mert a felfokozott érdeklődés miatt a klubvezetők ezt megtiltották nekik.

Pálinger: csalóka az eredmény 1

Vérten Orsolya kitért rá, hogy kedden és szerdán összesen négy alkalommal edzhettek a Veszprém Arénában. „Nagyon fontos volt, hogy ebben a csodálatos létesítményben tréningezhettünk. Meg kellett ismerni a belső teret, a fényviszonyokat, egyszóval mindent. Kicsit más, mint a saját csarnokunk. Csak a szurkolóból lesz sokkal több! Ötezren biztatnak majd minket, és értük is hajtunk” – tette hozzá a szélső.

A sérült Görbicz Anita rövidre fogta: „Nem akarom, hogy rólam, illetve a sérülésemről szóljon a döntő. Ez egy igazi csapatmunka, csapatként kell kivívni a sikert!”

Vanyus Attila klubelnök elmondta, hogy közel 14 ezer jegyigénylés futott be az 5000 helyre. Dániából száz szurkoló jelezte részvételét.

A szombati összecsapás 16:15 órakor kezdődik a Veszprém Arénában. Azért itt, mert a győri Magvassy Csarnok túl kicsi a BL-döntőhöz, így ott az európai szövetség szabályzata alapján nem lehet finálét rendezni. Magyar női csapat eddig csak kétszer tudott BL-t, illetve BEK-et nyerni: 1982-ben a Vasas, és éppen tíz éve a Dunaferr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik