Élet-Stílus

Idén is érkezik a Real Madrid

A tavalyi sikeres debütálás után a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia idén is megrendezi a az ifjúsági Puskás Suzuki Kupát. A Real Madrid korosztályos csapata ismét ellátogat a tornára, hogy megvédje a címét.

A rangos utánpótlástorna mérkőzéseit – csakúgy mint tavaly – Felcsúton és Székesfehérváron rendezik június 11. és 14. között. A mezőny négyről hat csapatosra nőtt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (amely a Fehérvárral együtt indul) mellett ezúttal is pályára lép az Aranycsapat legendás kapitányának három korábbi klubja, a Budapest Honvéd, a Panathinaikosz, valamint a címvédő Real Madrid, míg a két “újonc”, a Ferencváros és a Slovan Bratislava lesz. Érdekesség, hogy Puskás annak idején egy dél-amerikai túrán a Ferencvárosban színeiben is pályára lépett.

A Puskás Suzuki Kupa 2009-es védnöke Puskás Ferencné, valamint Varga Zoltán, sportért felelős önkormányzati miniszter. A sajtótájékoztatón ott volt Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa is.

A külföldi résztvevők a mérkőzéseken kívül ellátogatnak majd Puskás Ferenc sírjához, a budapesti Szent István Bazilikába, valamint megtekintik a “Száguldó Őrnagyról” készült Puskás Hungary című filmet is.

A két háromcsapatos csoport résztvevői körmérkőzéseket játszanak, majd vasárnap a helyosztókra kerül sor. A finálét a tavalyi pekingi olimpiai döntőt is dirigáló Kassai Viktor, Vámos Tibor, Erős Gábor játékvezetői hármas vezeti majd.

A csoportok sorsolásában Lipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya, valamint Grosics Gyula segédkezett. A helyosztókat a Sport Televízió élőben közvetíti majd.

A csoport: Puskás Akadémia Fehérvár, Ferencváros, Slovan Bratislava (szlovák)

B csoport: Ral Madrid (spanyol), Budapest Honvéd, Panathinaikosz (görög)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik