Élet-Stílus

Egy pontra a címvédéstől a Manchester United – videó

A Manchester United a bajnoki címvédés küszöbére lépett azzal, hogy a Premier League 33. fordulójából elhalasztott mérkőzésen legyőzte a Wigant. A "vörös ördögöknek" így mindössze egy pontra van szükségük a hátralévő két fordulóban.

A MU számára nem kezdődött valami jól a szerda esti találkozó: Rooney és Carrick is elpuskázott egy-egy ordító helyzetet, ráadásul Vidics hibája nyomán vezetéshez jutottak a hazaiak. A szerb védő képtelen volt fejjel tisztázni, sőt, azt sem tudta, hol van a labda, amikor Rodallega közelről a jobb alsó sarokba lőtt.

A félidő végén Rooney egyenlíthetett volna – persze nem véletlen a feltételes mód használata, miután a válogatott csatár pontatlanul célzott. Sir Alex Ferguson menedzser ezért az 58. percben Tevezt is csatába küldte, és húzásának köszönhetően nem sokkal később boldogan tapsolhatott az oldalvonal mellett.

Az argentin támadó egy pazar góllal egyenlített: a 61. percben a kapunak háttal, sarokkal (!) küldte a labdát a bal sarokba.

Wigan-Manchester United 1-2

A folytatásban nagy fölényben játszott az éllovas Manchester United, ugyanakkor a győztes találatot a hajráig tartogatta.
A 86. percben Carrick 16 méterről lőtt a jobb felső sarokba, és ezzel egyúttal a bajnoki cím küszöbére terelte a csapatát.

A Bajnokok Ligája-döntős manchesteri együttes sikerével két fordulóval a zárás előtt hat ponttal vezet a Liverpool előtt, azaz mindössze egyetlen döntetlenre van szüksége a címvédéshez.

Premier League, a 33. forduló:


Wigan Athletic-Manchester United 1-2 (1-0)


Gól: Rodallega (28.), ill. Tevez (61.), Carrick (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik