Élet-Stílus

Vujin a BL-döntős helyett a Veszprémet választotta

Hivatalossá vált, hogy az MKB-Veszprém jobbátlövője, Marko Vujin további három évig a magyar bajnokcsapatot erősíti. Ilyés Ferenc a nyáron Németországba igazol, a helyére a klub a Celje bosnyák játékosát, Mirsad Terzsicset szerződtette le.

Marko Vujin aláírt szerződéssel rendelkezett a Gummersbach csapatához, de elmondása szerint az utóbbi hónapokban már az volt a kérdés, hogy marad-e Veszprémben, vagy a Ciudad Realban folytatja pályafutását. „Sokat gondolkodtam ebben az évben a jövőről és arra jutottam, hogy legfőbb célom az, hogy Bajnokok Ligája trófeát nyerhessek a veszprémi csapattal” – nyilatkozta a szerb játékos egy szurkolói oldalon, majd hozzátette, hogy döntése meghozatalakor nagyban befolyásolta a veszprémi szurkolók szeretete.

Vujin és Terzsics (veszpremkfc.hu)

Vujin és Terzsics (veszpremkfc.hu)

Vujin, aki a Bajnokok Ligája idei kiírásának góllövőlistáján a harmadik helyen áll, arról is beszélt, hogy Marian Cozma halála őt is nagyon megviselte. „A februári tragédia után annyira szomorú voltam, hogy a lehető leghamarabb el akartam menni innen. A legjobb barátomat veszítettem el… de miután eltelt egy kis idő és úgy kezdtünk el játszani, mint még soha, a csapat úgy összeállt, mint még soha, akkor rájöttem, hogy ez az a hely, ahol élni és játszani szeretnék.”

A veszprémiek megtartották legeredményesebb játékosukat, viszont a több mint 100-szoros magyar válogatott Ilyés Ferenc elhagyja a szezon végén a csapatot. A balátlövő a Mocsai Tamást is foglalkoztató német Lemgóhoz igazolt.

Helyére a veszprémiek a bosnyák Mirsad Terzsicset szerezték meg. A Celjétől érkező balátlövő három éves szerződést kötött új munkaadójával.

sinka lászló lesz az elnök

Sinka László, az eddigi főtitkár az egyetlen jelölt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöki posztjára; a tisztújító küldöttgyűlésre szombaton kerül sor. Az 55 esztendős Sinka 22 éve főtitkár: 1987-től 1993-ig a röplabda, majd attól kezdve a kézilabda szövetségben. Az MKSZ eddigi elnöke, a posztot 2003 novembere óta betöltő Kiss István korábban jelezte: nem pályázik. “Szombaton az a legfontosabb, hogy a Győr megnyerje a női Bajnokok Ligáját, nem az, hogy ki lesz az elnök!” – jelentette ki az MTI-nek Sinka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik