Élet-Stílus

Spanyol filmek a Művész moziban

A 2007-es spanyol filmtermés legjavát vetítik csütörtöktől egy héten át a Művész moziban az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Spanyol Filmhét keretében.

A közönség öt többszörösen díjazott spanyol filmet láthat. A budapesti spanyol nagykövetség munkatársai, illetve a spanyol külügyminisztérium filmarchívuma által összeválogatott alkotások közül négyet először vetítenek Magyarországon – tájékoztatott a Budapest Film és a Cervantes Intézet.

A szerelem nehézségeit feltáró a Legjobb oldalam című mozit, Roser Aguilar alkotását több nemzetközi díjjal, többek között a 2007-es Locarnói Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták. A Marian Álvarez által életre keltett figura kislányként a nagy szerelemről álmodozik, ám felnőttként rá kell jönnie, hogy a dolgok lényegesen bonyolultabbak, mint képzelte.
A Magány egy egyedülálló anya történetét meséli el, aki egy faluból Madridba költözik, ahol remekül érzi magát, egészen addig, amíg egy terrortámadás keresztbe nem töri az életét. A megrázó drámát, Jaime Rosales rendezését számos spanyol filmdíjjal jutalmazták.

A 14 kilométer (rendező: Gerardo Olivares, a cím a Gibraltári-szoros hosszára utal) az Afrikából Európába vágyók szemszögéből mutatja be a bevándorlás kérdését. Hősei egy új, szebb élet reményében hosszú és veszélyes útra indulnak Európa irányába.

Gracia Querejeta filmje, a Hét francia biliárdasztal hősnője megörököl egy lokált, és mivel eladni nem tudja, inkább megpróbálja felvirágozatni. A REC című horrorfilmet (rendező: Jaume Balaquero és Paco Plaza), amely egy tévéstáb szemszögén keresztül dokumentarista stílusban mutatja be az egyre bizarrabb és rémisztőbb történéseket, január óta játsszák a magyarországi mozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik