Élet-Stílus

Dárdaiék versenyben a bajnoki címért – videó

Könnyedén nyertek az éllovasok a német bajnokság hétközi fordulójában, így a helyzet változatlan az élen. A Wolfsburg a Hajnallal kiálló Dortmundot verte 3-0-ra, a Bayern ugyanilyen arányban a Leverkusent, a Hertha pedig a Köln otthonában diadalmaskodott.

Négy csapat pályázik a 2008/2009-es bajnoki címre a német labdarúgó-bajnokságban. Az éllovas Wolfsburg mellett a Bayern München, a Hertha BSC már kedden lejátszotta a soros bajnokiját. A negyedik Stuttgart szerda este a hetedik Schalke 04 otthonában vendégszerepel, és egy győzelem esetén két pontra felzárkózhat az éllovasok mögé.

Felix Magath nemrég bejelentette, hogy a szezon végén átül a Schalke kispadjára. Nem csoda, hogy a Stuttgart elleni hétvégi bajnokin meglepően gyengén futballozott a Wolfsburg. Kedd este viszont ismét hengerelt Magath csapata, és a rendkívülien gólerős Dzeko-Grafite-duó (22 és 24 gól) találataival intézte el a fordulót megelőzően nyolc meccsen veretlen dortmundiakat. Hajnal Tamást a a 66. percben lecserélte a trénere.

A bajorok is 3-0-s győzelmet arattak a Leverkusen ellen. Az elmúlt évek müncheni vendégjátékaihoz hasonlóan a Bayer az első félidőben uralta a meccset, de kapott egy gólt, teljesen összeesett, és végül simán kikapott. A Klinsmann helyére érkezett Jupp Heynckesszel harmadik mérkőzését is megnyerte a német rekordbajnok, amely továbbra is csak gyengébb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre.

A Hertha BSC hátránya mindössze egy pont a két éllovassal szemben, miután a Dárdai Pállal felálló fővárosiak 2-1-re győztek a Köln otthonában. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta az összecsapást.



Bundesliga 32. forduló:

1. FC Köln-Hertha BSC 1-2 (0-1)
Gól: Chihi (90.), illetve Cicero (42.), Ebert (53.)

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 3-0 (1-0)
Gól: Dzeko (15., 85.), Grafite (47.)
Kiállítva: Boateng (75., Borussia Dortmund)

Bayern München-Bayer Leverkusen 3-0 (0-0)
Gól: Toni (47.), Ribéry (58.), Podolski (71.)

Karlsruher SC-Hannover 96 2-3 (2-2)
Gól: Iaschvili (10.), Stindl (32.), illetve Pinto (42.), Forssell (45.), Balitsch (64.)

Szerdai program:
Hamburger SV-VfL Bochum 20 ó
Arminia Bielefeld-1899 Hoffenheim 20 ó
FC Schalke 04-VfB Stuttgart 20 ó
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 20 ó
Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 20 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik