Élet-Stílus

Vízilabda: befejezi a szerb gólgyáros

A szerb Aleksandar Sapic, a világ egyik legkiválóbb vízilabdázója a motiváltság hiányával indokolta keddi sajtóértekezletén, hogy - mint azt a múlt hét végén bejelentette - felhagy a versenysporttal.

“Már tavaly októberben meghoztam a döntést, miután közöltem, hogy tovább nem játszom a szerb válogatottban. Az orosz klubommal szembeni kötelezettségeimet szem előtt tartva azonban mostanáig vártam a bejelentéssel” – mondta az újságíróknak a Sturm játékosa, aki évi 300 ezer dolláros fizetésével a világ legtöbbet kereső vízipólósának számít.

A 31. évét június 1-jén betöltő, sportágában öregnek még semmiképp sem számító Sapic szerint számára a legfőbb ösztönzést a válogatottbeli szereplés jelentette, s miután ennek a lehetősége elmúlt, a késztetés is megszűnt, hogy folytassa sportkarrierjét. Hogy miért mondta le válogatottságát, arra a sportoló nem tért ki.

Tavaly a pekingi olimpia egyik furcsa epizódja volt a Sapic és válogatottbeli társa, Denis Sefik közti verekedés, amelynek a körülményei a nyilvánosság előtt máig ismeretlenek. A két sportoló Belgrádba visszatérve csak annyit közölt, hogy tisztázták a nézeteltérést, majd Sapic nem sokkal később bejelentette, hogy többé nem játszik a szerb válogatottban.

A sportoló pályafutása során a belgrádi Crvena zvezda és Partizan, a vajdasági Óbecse (Becej), az olasz Camogli és Savona játékosa is volt, mielőtt Oroszországba szerződött. Jugoszláv, szerb-montenegrói, majd szerb válogatottként egy ezüst- és két bronzérmet szerzett olimpiákon. Négy éve vb-győztes csapat tagja volt, majd ezüstérmet és két bronzot is szerzett világbajnokságokon. Eb-győztes csapatnak háromszor volt tagja, kétszer pedig ezüstérmet kapott a kontinensbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik