Élet-Stílus

A PirateBay visszavág

Az ingyenes adatcsere miatt elítélt szolgáltatás vezetői aprópénzzel vágnának vissza, mégpedig úgy, hogy lebénítják a kiadókat képviselő ügyvédi iroda átutalási rendszerét.

Ahelyett, hogy nekiállnának adományokat gyűjteni, és kicsengetni a komoly pénzbüntetést, a PirateBay alapítói támadásra készülnek. Gottfrid Svarholm, az egyik alapító fejéből pattant ki a DDo$ támadás ötlete. Ez nem a hagyományos DDoS (a rendszer technikai megbénitása), hanem a „Distributed Denial of Dollars” támadás.

A DDo$ lényege, hogy megfelelő számú netezőt kérnek meg, hogy küldjön egy apró összeget, amolyan „nethasználati díjat”. Tényleg kis összegről van szó, mindössze 13 centet, körülbelül 26 forintot kérnek átutalni a felperes Zenekiadók Nemzetközi Szövetségét (IFPI) képviselő, és a büntetés behajtásával megbízott Danowsky ügyvédi irodának.

Az ügyvédi iroda azonban egyszerre legfeljebb ezer beérkező átutalást képes feldolgozni, ezért a rendszerük nem fog megbirkózni a – remélhetőleg – rengeteg megbízással, és összeomlik, ezt követően pedig a Danowsky kénytelen lesz komoly összegeket fordítani a géppark fejlesztésére, hogy képes legyen kezelni és feldolgozni a filléres átutalásokat.

Ha a támadás beindul, a PirateBay-alapítók két legyet ütnek egy csapásra: nem nekik kell kifizetniük a bírságot, a támadás pedig szerepet kaphat a jövőbeni kalózügyek tárgyalásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik