Élet-Stílus

Menekül a Newcastle (videó)

A kiesési rangadón a Newcasltle két góllal legyőzte a vendég Middlesbrough csapatát az angol Premier League 36. fordulójának záró mérkőzésén.

A Newcastle United pontot tett a tízmeccses nyeretlenségi sorozatának végére, és győzelmével – amely Alan Shearer menedzser első edzői sikere is volt egyben – kikecmergett a kiesőzónából, igaz, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a 18. pozícióban pironkodó Hullt. A legutóbbi négy találkozóján mindössze egy pontot gyűjtött ‘Boro maradt a 19. helyen.

A vendégek ugyan a Tuncay lövése után bénázó Beye öngóljával már a 3. percben megszerezték a vezetést St James’ Parkban, ámbátor sokáig nem örülhettek – Viduka kísérleténél a kapufa először még kisegítette őket, a 9. percben azonban Steven Taylor már hálóba fejelt egy jobboldali szöglet után. Ugyanakkor ezzel egy időre le is tudták a gólszerzést a felek, a 71. percig csak a helyzetek elpuskázásában jeleskedtek.

A Newcastle cserejátékosai döntötték el a mérkőzést: előbb egy pimasz csel után Martins lőtt a jobb alsó sarokba, majd Nolan átadása után Lövenkrands a bal felsőbe küldte a labdát.

Newcastle-Middlesbrough 3-1

„Mindannyiunknak nagy szüksége volt erre a győzelemre, ez ugyanis a visszaadta a hitünket és az önbizalmunkat. Remélem, hogy nyerünk még, és ott maradunk a tabellán, ahol most állunk” – magyarázta Shearer, a „szarkák” menedzsere.

Premier League, 36. forduló:


Newcastle United-Middlesbrough 3-1 (1-1)


Gól: Taylor (9.), Martins (71.), Lovenkrands (86.), ill. Beye (3., öngól)

Korábbi eredmények:

Arsenal-Chelsea 1-4
Manchester United-Manchester City 2-0
West Ham-Liverpool 0-3
Blackburn-Portsmouth 2-0
Bolton-Sunderland 0-0
Everton-Tottenham 0-0
Fulham-Aston Villa 3-1
Hull City-Stoke City 1-2
West Bromwich-Wigan 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik