Élet-Stílus

Barrichello a visszavonulásával fenyeget

A vb-pontversenyben jelenleg második Rubens Barrichello, a Forma-1-es Brawn GP brazil pilótája kijelentette: amennyiben csapatánál sorrendet állítanak fel, és a brit Jenson Buttont támogatják majd, azonnal visszavonul a versenyzéstől.

„Elmondtam Ross Brawnnak, a csapat vezetőjének, ha bármi jelét meglátom annak, hogy Jensont favorizálják, szögre akasztom a sisakom. Ebből én nem kérek, sokkal jobb vagyok ennél” – nyilatkozta a 36 éves Barrichello, aki a vasárnapi Spanyol Nagydíjon második lett csapattársa mögött, főként azért, mert Button taktikáját menet közben megváltoztatták.

„A Ferrarit annak idején ezért hagytam ott, mert második számú pilótaként bántak velem. A családom szerint őszinte ember vagyok, ezt pedig büszkén vállalom” – tette hozzá Barrichello.

Nem lesz másodhegedűs, inkább visszavonul (MTI/EPA)

Nem lesz másodhegedűs, inkább visszavonul (MTI/EPA)

A világbajnoki pontversenyben Button mögött jelenleg második brazil már volt hasonló helyzetben: 2002-ben az Osztrák Nagydíj utolsó körében az akkor ferraris Barrichellónak a csapat utasítására a célegyenesben el kellett engednie Michael Schumachert, hogy a német növelje előnyét az összetettben.

Érdekesség, hogy a maranellóiak taktikájáért akkoriban éppen Ross Brawn volt a felelős…

A veterán brazil versenyző 17. szezonját tapossa a Forma-1-ben, eddig 276 versenyen állt rajthoz. Legutóbb 2004-ben a Kínai Nagydíjon – a Ferrari pilótájaként – tudott győzni, miközben csapattársa, Button az idei ötből négy futamot nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik