Élet-Stílus

Guardiola örül, hogy elmaradt a bajnokavatás

A Barcelona edzője nem bánja, hogy vasárnap este elmaradt a bajnokavatás. További jó hír Pep Guardiola számára, hogy Andres Iniesta sérülése nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőre tűnt. A játékos állítja: ott lesz Rómában!

A Villarreal ellen a pontok mellett egyik legjobbját, Andres Iniestát is elveszítette a Barcelona, miután az Európa-bajnok középpályás izomsérülést szenvedett, ami miatt kétségesé vált a szereplése a Manchester United elleni, május 27-én, a római Stadio Olimpicóban esedékes Bajnokok Ligája-döntőben.

Nos, 24 esztendős labdarúgó hétfőn kórházba járt, és elmondása szerint a tüzetes orvosi vizsgálatok során kiderült, a baj nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőre tűnt.

„Nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt gondoltuk, így kijelenthetem: ott leszek Rómában! Mindenképpen játszani szeretnék, és ez a hozzáállás, lelkesedés nyilvánvalóan segíteni fog a gyógyulásban” – nyilatkozta a kórházi látogatása után Iniesta, aki sokat tett a római kirándulásért, lévén ő lőtte a fináléba a Barcelonát a Chelsea elleni BL-elődöntőben.

A szerdai, Athletic Bilbao elleni spanyol Király Kupa-döntőben ugyanakkor Pep Guardiolának nélkülöznie kell Iniestát, továbbá Eric Abidalt, Rafa Marquezt és Thierry Henryt sem küldheti majd pályára a Valencia stadionjában.

Szerdán meglehet az első trófa: a Spanyol Kupa (MTI/EPA)

Szerdán meglehet az első trófa: a Spanyol Kupa (MTI/EPA)

A vezetőedző utóbb elárulta, bár szerette volna érdemben lezárni a bajnoki versenyfutást, mégsem bánja, hogy vasárnap este elmaradt a bajnokavatás. „Egyetértek elnökünkkel, Joan Laportával, a győzelem, és azt követő ünneplés valamilyen mértékben biztosan elterelte volna a játékosok figyelmét a szerdai kupadöntőről, így sokkal nyugodtabban készülhetünk a Bilbao elleni találkozó” – tette a 38 esztendős szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik