Élet-Stílus

Döntetlen a milánói ezüstrangadón (videó)

Nem bírt egymással az AC Milan és a Juventus a Serie A 35. fordulójának rangadóján, így a milánóiak megőrizték második helyüket a tabellán.

Az éllovas Inter vasárnap csak döntetlent játszott a Chievo vendégeként, így a bajnoki címet döntően nem befolyásolta az esti „ezüstrangadó” eredménye, pusztán a dobogós helyek okán volt érdekes, mire megy egymással az AC Milan és a Juventus.

Az első gólra az 57. percig kellett várni. A Juve ígéretesnek tetsző szabadrúgása nem okozott veszélyt az ellentámadásból viszont megszerezte a vezetést a házigazda AC Milan.

Nem bírtak egymással (MTI/EPA)

Nem bírtak egymással (MTI/EPA)

Filippo Inzaghi beadása után Massimo Ambrosi nagy helyzetben ügyetlenül találta el a labdát, alakítása lövésnek bűn rossz, passznak viszont tökéletes volt, olyannyira, hogy Clarence Seedorfnak már gyerekjáték volt a kapuba továbbítani.

A gól előtt egyébként a holland középpályást többször is kifütyülte a San Siro kritikus közönsége, ám ami azt illeti: nem ünnepelhette sokáig Seedorfot, s kedvenc csapata vezetését.

A 60. percben ugyanis Mauro Camoranesi beadása után Vincenzo Iaquinta – Mathieu Flamini és Zeljko Kalac szíves asszisztálása mellett – közelről a bal alsó sarokba fejelte a labdát.

AC Milan-Juventus 1-1

Az eredmény már nem változott, maradt az igazságosnak mondható 1-1-es döntetlen, jóllehet, Giuseppe Favalli kiállítása miatt a Juve a hajrában emberelőnyben támadhatott.

Három fordulóval a zárás előtt a második helyen álló AC Milan négy ponttal előzi meg a hat meccs óta nyeretlen Juventust, amely nyakán hárompontos távolságban ott liheg a Fiorentina.

A vasárnap esti találkozó krónikájához tartozik, hogy a 75. percben csereként beállt Alessandro Del Piero kereken a 600. mérkőzését játszotta a torinói „zebrák” szerelésében.



Serie A, 35. forduló:


AC Milan-Juventus 1-1 (0-0)


Gól: Seedorf (57.), ill. Iaquinta (60.)

Kiállítva: Favalli (86.)
AC Milan: Kalac – Zambrotta, Maldini, Favalli, Flamini – Beckham (Pato, 67.), Pirlo, Ambrosini – Seedorf (Senderos, 88.) – Kaká, F. Inzaghi (Ronaldinho, 75.)
Juventus: Buffon – Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Zebina, 73.) – Camoranesi, C. Zanetti, Poulsen, Marchionni – Amauri (Del Piero, 75.), Iaquinta


Korábbi eredmények:

Atalanta-Genoa 1-1
Cagliari-AS Roma 2-2
Catania-Fiorentina 0-2
Chievo-Internazionale 2-2
Lecce-Napoli 1-1
Siena-Palermo 1-0
Torino-Bologna 1-1
Lazio-Udinese 1-3
Sampdoria-Reggina 5-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik