Élet-Stílus

Állati légitársaság indul

Forradalmasítja a kutyák és macskák szállítását az amerikai Pet Airways. A légitársaság a tervek szerint július 14-én indítja első, kizárólag házi kedvencek célba juttatására szolgáló járatát egy New York közelében lévő kis magánrepülőtérről.

A 2005-ben létrehozott Pet Airways tevékenységének megszervezése évekig tartott. A cég által a Suburban Airtől bérelt, eredetileg 19 utasra méretezett Beechcraft 1900 típusú gép 50 kutya és macska szállítására alkalmas, a székek helyére három szinten speciális ketreceket szereltek. Két pilóta és egy állatkísérő lesz a személyzet, a tulajdonosok pedig interneten kísérhetik figyelemmel kedvenceik útját. A repülőgép New Yorktól 16 kilométerre fekvő Teterboróból Washingtonba, Chicagóba, Denverbe és Los Angelesbe repül majd.

Ezen a repülőn utaznak majd az állatok (forrás: //petairways)

Ezen a repülőn utaznak majd a kutyák és a macskák

(forrás: petairways.com)

A légi cég honlapján már le lehet foglalni a helyeket. A bevezető ár 149 dollár egy oda útra New Yorkból Chicagóba, Los Angelesbe vagy Los Angelesből Chicagóba. A Pet Airways négylábú utasait legkésőbb 2 órával az indulás előtt kell „leadni” a repülőtéren kialakított külön fogadóhelyiségben. Egy kísérő veszi át őket, aki gondoskodik az „utasok” táplálásáról és tisztán tartásától egészen a beszállásig. Az utazás ideje alatt az állatkísérő negyedóránként körbejárja az utasokat. Leszállás után ismét lehetőséget adnak nekik arra, hogy könnyítsenek magukon, majd átadják őket tulajdonosaiknak az erre szolgáló helyiségben.

Az Egyesült Államokban végzett felmérések szerint évente 76 millió kutya és macska utazik gazdájával, közülük 2 millió repülőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik