Élet-Stílus

Overdose nem indul a Haydock Parkban

A nemrég lesántult magyar csodalovat a nagy francia riválisának kovácsa kezelte, a tályogot eltávolította a bal első lábáról, de mivel még nem teljesen terhelhető, ezért ki kell hagynia a május 23-ai versenyt.

Bizonyossá vált, hogy nem állhat rajthoz a Haydock Parkban, a május 23-ára tervezett következő futamon Overdose, az eddigi mind a 12 versenyén veretlen magyar ló, mivel teljesen nem jött rendbe bal első lába, amelyre egy hete elkezdett sántítani.

A magyar csodalovat a május 23-án lefutásra kerülő 100 ezer fontos Temple Stakes-en indította volna Mikóczy Zoltán. A tulajdonos a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy az utóbbi napokban Overdose nagy francia ellenfele, Marchand d’Or kovácsa kezelte a pej mén fájós lábát.

Júniusra újra csúcsformában (PannoniaOverdose.hu)

Júniusra újra csúcsformában (PannoniaOverdose.hu)

“Öröm az ürömben, hogy Max Fournier úr, Overdose nagy francia ellenfele, Marchand d,Or kovácsa nemcsak Dózi fájós, bal első lábát tudta megpatkolni, de utána nagy megkönnyebbülésünkre megtalálta a gyulladás helyét és a tályogot is el tudta távolítani. Ám ennek érdekében oly mértékben kellett behatolni a pata szarurétegébe, hogy mindenképpen időt vesz igénybe, amíg a pata regenerálódik, és terhelhetővé válik. Szombat estére a ló sántasága nagymértékben javult, s enyhén terhelni kezdte a lábát…”

“A jövő héten még nem lehet a lovat nyergelni, maximum reggel és este egy sétára kihozni. Ez viszont szükséges ahhoz, hogy Overdose teljes mértékben rendbe jöjjön. A május 23-ai verseny időpontjában kezdheti el a könnyű munkákat. Így végleg eldőlt, hogy a futamból a legrövidebb időn belül töröljük, s elméleti esély sem maradt arra, hogy a Temple Stakes-en részt tudunk venni” – nyilatkozta a tulajdonos, aki bizakodó a júniusi versenyekkel kapcsolatban: “…minden remény megvan arra, hogy a világ immáron leghíresebb
sprintere a két júniusi futamon már
teljesen egészségesen állhasson starthoz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik