Élet-Stílus

Ötcsillagos Samp, Cassano nélkül

Szombaton a két olasz kupadöntős, a Sampdoria és a Lazio is megmutatta magát: a genovaiak átgázoltak a Regginán, a rómaiaknál viszont van ok az aggodalomra.

A Regginát fogadó Sampdoria némileg tartalékosan vágott neki a Reggina elleni bajnokinak – a genovaiak meghatározó Cassano-Pazzini kettőséből csak utóbbi kezdett, Cassanót ugyanis pihentette Walter Mazzari, a Samp mestere.

A támadó nem hiányzott. A Reggina korábban egyszer sem tudott nyerni a Marassiban, s ez hamar kiderült, hogy szombaton sem lesz másképp.

A hazaiak már az 58. másodpercben bevették Puggioni kapuját, s onnantól inkább az volt a kérdés, a Sampdoria hánynál áll majd meg.

pazzini ismét megállíthatatlan volt (Ansa)

Pazzini ismét megállíthatatlan volt (Ansa)

A 19. percben ráadásul a Pazzinit gólhelyzetben visszahúzó Valdezt kiállították – a calabriaiak emberhátrányba kerültek. A vendéglátók ezt követően fokozták a nyomást, a 60. percig „teljes fegyverzetben” felvonultak a vendégkapu előtt, s ennek 5-0 lett a vége; Mazzari a 60. percben Pazzinit is lehozta, hadd pihenjen a hétközi kupadöntőre.


Floro Flores beállt, és döntött

Rómában a találkozó úgy kezdődött, ahogy a másik kupadöntős, a Lazio szakvezetése elképzelte. Egyértelmű hazai fölényt eredményező, és rengeteg – kimaradt – helyzettel tarkított gól nélküli első félidőt követően a fordulásból a felső sarokba bombázó Rocchi szerzett vezetést a fővárosiaknak. Négy perccel később viszont Pasquale lapos beadása nyomán az egy perccel korábban csereként beálló Floro Flores egyenlített.

Zarate szerezhetett volna vezetést ismételten a Laziónak, de szabadrúgása csak felülről súrolta a lécet, ellenben a 69. percben D’Agostino – szintén szabadrúgásból – az udineieket juttatta előnyhöz. A hajrában még izgalmasabb lett az amúgy sem unalmas összecsapás. Siviglia lerántotta Florest, a büntetőt Quagliarella simán bevarrta, majd rövid egymásutánban a tapasztalatát megcáfoló Brocchi kapott két sárgát – a másodikat szövegelésért.

Flores (jobbról) harminc perc alatt megfordította a meccset (Ansa)

Flores (jobbról) harminc perc alatt megfordította a meccset (Ansa)

A tíz ember ellen támadó Udinese tovább növelhette volna a különbséget, de Quagliarella elszórakozta helyzetét; a támadó Muslera fölötti löbbölése a felső kapufáról vágódott vissza.

serie a, 35. forduló

Lazio-Udinese 1-3 (0-0)
Olimpico, 20 ezer néző. Vezette: Stefanini
Gól: Rocchi (56.), illetve Flores (60.), D’Agostino (69.), Quagliarella (86., 11-esből)
Kiállítva: Brocchi (87., Lazio)
Lazio: Muslera – De Silvestri (Brocchi, 46.), Siviglia, Rozehnal, Radu – Lichtsteiner, Dabo (Meghni, 71.), Matuzalem, Del Nero (Mauri, 57.) – Zarate, Rocchi.
Udinese: Handanovic – Isla, Zapata, Domizzi, Pasquale (Lukovic, 86.) – Inler, D’Agostino, Asamoah – Pepe, Quagliarella, Sanchez (Floro Flores, 59.).

Sampdoria-Reggina 5-0 (3-0)
Luigi Ferraris, 20 ezer néző. Vezette: Trefoloni
Gól: Dessena (1., 31.), Delvecchio (37.), Marilungo (46.), Pazzini (51.)
Kiállítva: Valdez (19., Reggina)
Sampdoria: Castellazzi – Stankevicius, Gastaldello, Raggi (Regini, 71.) – Padalino, Dessena, Delvecchio, Palombo Franceschini, 65.), Ziegler – Pazzini (Mustacchio, 60.), Marilungo.
Reggina: Puggioni – Lanzaro, Valdez, Santos (Cirillo, 61.) – Adejo, Carmona, Barreto, Barillà (Corradi, 46.), Costa – Brienza, Ceravolo (Viola, 86.).

Az állás:
1. Inter 77 pont (34 mérkőzés), 2. Milan 70 (34), 3. Juventus 66 (34), 4. Fiorentina 61 (34), 5. Genoa 60 (34), 6. Roma 53 (34), 7. Palermo 52 (34), 8. Udinese 51, …10. Lazio 47, …Sampdoria 44, …20. Reggina 27

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik