Élet-Stílus

Berbatov és Tévez varázsolt – videó

A címvédő Manchester United - Berbatov és Tévez nagy alakításával - két góllal legyőzte a városi rivális Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, így ismét a tabella élére ugrott. A londoni derbin a Chelsea lelépte az Arsenalt.

A manchesteri derbin a 18. percig kellett várni az első találatra. Ekkor a Cristiano Ronaldótól kiinduló akció nyomán, a kaputól mintegy 20 méterre Bebatovot buktatták a védők.

A szabadrúgást a portugál végezte el, akinek a szokásos terpeszes pózolást követően kissé laposan előtt labdája két ellenfélen is megpattanva becsapta Givent, és a kapu bal oldalába csapódott.

A bajnok továbbra is támadásban maradt, míg a City elsősorban Robinho elfutásaiban bízott. A kis brazil ugyan rendre „elbánt” egy emberrel, ám a United védői rendszerint párosával követték. A félidő hajrájára eldőlt a találkozó. A 44. percben Berbatov megmutatta, gyengébb formája ellenére miért is ragaszkodnak hozzá Manchesterben.

Fletcher és Ronaldo öröme - de miért szomorú Pak? (MTI/EPA)

Fletcher és Ronaldo öröme – de miért szomorú Pak? (MTI/EPA)

A bolgár Fletcher hosszú átadását hanyag eleganciával előbb lekezelte, majd a nála is kecsegtetőbb helyzetben lévő Tévezhez passzolt. Az argentin sem volt rest, az átadáshoz méltóan pazar gólt csavart a bal felső sarokba – Givennek esélye sem volt.

United-City, a második gól:

A második félidőben hasonlóan alakult a játék, Van der Sar a 86. percben kényszerült első komolyabb beavatkozására – ekkor a csereként beálló Petrov kemény lövését ütötte ki.

Győzelmével a United visszafoglalta első helyét a tabellán – hárompontos előnye mellett egy elmaradt találkozó a fórja a Liverpoollal szemben.

A Chelsea nyerte a Bajnokok Ligája elődöntőjében kiesett csapatok vasárnapi csatáját. A londoni rangadón a kékek már 3-0-ra is vezettek, az Arsenal erejéből pedig csupán a szépítésre futotta. A 4-1-es végeredményt aztán Florent Malouda állította be, öt perccel a lefújás előtt. Az „ágyúsok” 21 mérkőzés után először szenvedtek vereséget a bajnokságban.

premier league, 36. forduló

Manchester United-Manchester City 2-0 (2-0)
Old Trafford, 75 464 néző. Vezette: Foy
Gól: C. Ronaldo (18.), Tévez (45.)
United: Van der Sar – Rafael da Silva, Vidics, J. Evans (O’Shea, 70.), Evra – C. Ronaldo (Scholes, 60.), Fletcher, Giggs, Pak (Rooney, 60.) – Berbatov, Tévez
City: Given – Richards, Onuoha, Dunne, Bridge – De Jong (M. Petrov, 73.), Kompany – Elano, Ireland, Robinho (C. Evans, 89.) – Caicedo (Bozsinov, 63.)

Arsenal-Chelsea 1-4 (0-3)
London, Emirates stadion, 60 075 néző. Vezette: Dowd
Gól: Bendtner (70.), illetve Alex (28.), Anelka (39.), K. Touré (öngól, 49.), Malouda (86.)
Arsenal: Fabianski – Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs – Song (Denilson, 67.), Nasri, Walcott (Adebayor, 67.), Diaby (Bendtner, 59.) – Fabregas, Van Persie
Chelsea: P. Cech – Bosingwa (Ivanovics, 77.), Alex, Terry, A. Cole – Essien, Mikel, Lampard – Anelka, Drogba, Malouda (Ballack, 88.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 83 pont (35 mérkőzés), 2. Liverpool 80, 3. Chelsea 78, 4. Arsenal 69, 5. Aston Villa 58, 6. Everton 57, 7. Fulham 50

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik