Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: magyar önkéntesek Svájcban

Két magyar önkéntes is teljes szolgálatot látott el a svájci jégkorong-világbajnokság 17 napja alatt. A több nyelven beszélő Haragos Gyöngyvért és Bögi Piroskát elsősorban a sportág és a magyar válogatott szeretete vezette, amikor belevágtak ebbe a kalandba.

A 25 esztendős, civilben könyvelő Haragosnak ez már a harmadik elit vb-je volt, most Svájcban elsősorban az akkreditációval rendelkező személyek ellenőrzése és beléptetése volt a feladatköre. A nála két évvel fiatalabb Bögi Finnországban tanul, már több sporteseményen is volt csapatkísérő, most pedig a nemzetközi szövetség vendégeinek fogadása jutott neki.

Elmondásuk szerint nagyon élvezetes az önkéntes munka, ugyanakkor Piroskának nem nagyon van módja, hogy a meccseket megnézze a helyszínen.

Gyöngyvérnek beosztásától függ, hogy láthat-e találkozókat. Van, hogy reggel fél hétkor kezd, és akkor akár napi két meccset is bevállal, míg társának legfeljebb harmadok jutnak, bár csak akkor engedik be őket, ha nem teltházas a meccs, amit meg szeretnének nézni.

Mindketten maguk állták a svájci utazás költségeit. Bögi unokatestvérénél lakik Bernben, míg Haragost az önkénteseknek fenntartott, a berni csarnokhoz közeli kaszárnyában szállásolták el. A formaruha mellett Piri a kosztümöt is megkapja, ezen kívül napi egyszeri étkezésre elegendő kupont adnak nekik, s Bernben, valamint Zürichben, illetve a vb két rendező városa között ingyen utazhatnak.

Haragos Gyöngyvér fiatalabb korában – öccséhez hasonlóan – jégkorongozott, azonban egy kulcscsonttörés miatt abbahagyta. Bögi Piroska szabadidejében játszik, kapus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik