Élet-Stílus

Növelte előnyét a Debrecen

A Honvéd otthonából győzelemmel távozó Debrecen három fordulóval a vége előtt ötpontosra hizlalta fórját a Pakson vereséget szenvedő Újpesttel szemben.

Az éllovas Debrecen 1-0-ra győzött a kupadöntős Honvéd vendégeként. A kispestiek sorozatban ötödször nem találtak a kapuba, és ezeket a meccseket rendre elvesztették. Az első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt, a bajnoki címre hajtó vendégek egyáltalán nem iparkodtak, és így nem is sikerült a tavasszal gyenge formában futballozó kispestiek fölé kerekedniük.

A folytatásban inkább a Honvéd akarata érvényesült, mégis a hajdúságiak szereztek vezetést Szakály egyéni akciójának és a hazai védők rossz helyezkedésének köszönhetően. Ez megfogta Sisa Tibor csapatát, s ettől kezdve az első játékrészben látott mezőnyjáték zajlott.

A Honvéd nem tudott veszélyesen játszani, a Debrecen pedig nem is akart, csak tartotta a számára kedvező eredményt.

Szakály komoly veszélyt jelentett a hazai kapura (MTI)

Szakály komoly veszélyt jelentett a hazai kapura (MTI)

A Kaposvár egy góllal nyert a vendég Kecskemét ellen. Az első félidőben a kaposváriak többet birtokolták a labdát, távoli lövésekkel és fejesekkel is próbálták bevenni a vendégek kapuját. A vezetést mégis a Kecskemét szerezte meg egy 11-esből elért góllal, amire tíz perccel később válaszolt a házigazda. A második félidőben jobbára a mezőnyben pattogott a labda. A kaposváriak nagyon akarták a győzelmet, és végül siker koronázta erőfeszítéseiket: a 89. percben Zsolnai vette be a vendégek kapuját.

Későn ébredt a REAC

A kiesés ellen küzdő Siófok meglepetésre nyert, s ezzel értékes három pontot szerzett a Diósgyőr otthonában. Rendkívül alacsony színvonalú, unalmas 45 percet produkáltak a csapatok, a kapuk elvétve sem forogtak veszélyben. A második félidőben a Siófok nekibátorodott, és Ekounda révén több veszélyes támadást is vezetett. Egy szép egyéni megmozdulás aztán el is döntötte a három pont sorsát. A diósgyőri játékosokat hangos füttyszó és tüntetés kísérte az öltözőbe.

góllövőlista

19 gólos: Bajzát (Győr)
17 gólos: Tököli (Paks)
15 gólos: Rudolf (Debrecen), Kabát (Újpest)
14 gólos: Waltner (ZTE)
13 gólos: Hercegfalvi (Honvéd), Kenesei (Haladás), Oláh (Debrecen)
12 gólos: Csordás (Kecskemét), Nikolics (Kaposvár), Zahorecz (Kaposvár)
11 gólos: Apostu (Nyíregyháza)

A Vasas hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó, már kiesett REAC együttesével. Az első félidő szép játékot nem hozott ugyan, ám rengeteg helyzet adódott a csapatok előtt, ezekből Sowunmi révén egyet értékesített a Vasas. A fordulást követően nagyot zuhant a színvonal, kapura lövés is alig volt, ám a vendégek az utolsó pillanatban Varga jóvoltából egyenlítettek, így döntetlennel zárult a találkozó.

A Zalaegerszeg kétgólos győzelmet aratott a vendég Nyíregyháza ellen. Hazai fölény jegyében teltek az első percek, majd mintegy húsz perc után kiszabadult a szorításból a vendégcsapat, még egy kapufát is lőtt, a ZTE azonban a szünet előtt góllal válaszolt. A második félidőben aktívabban kezdett a Nyíregyháza, de a ZTE ismét gólt szerzett, ezután magabiztossá vált a hazai gárda, és biztos győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Értékes pontokat vesztett az Újpest

Elszenvedte idei első vereségét a Győr – a Fehérvár elhozta a három pontot a Rába partjáról. Jobban kezdte a mérkőzést a vendég együttes, s a 15. percben Vujovics hét méterről megszerezte a vezetést is. A fehérvári gól után feljavult az ETO játéka, s az egyik helyzete után Copa egyenlített.

A debreceniek előnye immár szinte behozhatatlan (MTI)

A debreceniek előnye immár szinte behozhatatlan (MTI)

A fehérvári szektorból többen át akartak mászni a győri szurkolókhoz, de a rendőrök visszaszorították őket a saját helyükre. A második félidőben mezőnyfölényben játszott a Fehérvár, és több helyzetet is dolgozott ki, s a csereként beálló Moriera góljával megszerezte a három pontot.

A kiesés ellen küzdő Paks meglepetésre két góllal legyőzte az Újpestet, s így a második helyen álló lila-fehérek három körrel a zárás előtt ötpontos hátrányba kerültek az éllovas Debrecennel szemben. Az Újpest egyetlen helyzetéből megszerezte a vezetést, a Paks hiába támadta végig az első félidőt, a vendégek kapusán, Balajcza Szabolcson nem tudott kifogni. A második játékrészben aztán a hazaiak gólokra váltották helyzeteiket, és megérdemelten nyertek.

soproni liga, 27. forduló

Honvéd-DVSC 0-1 (0-0)
Gól: Szakály (58.)
Kiállítva: Maróti (92., Honvéd)

Paks-Újpest 3-1 (0-1)
Gól: Éger (49.), Horváth L. (55.), Vári (90.), illetve Tisza (12.)
Kiállítva: Kabát (79., Újpest)

Kaposvár-Kecskemét 2-1 (1-1)
Gól: Petrók (32.), Zsolnai (89.), illetve Némedi (22., 11-esből)

Diósgyőri-Siófok 0-1 (0-0)
Gól: Ekounda (80.)

Vasas-REAC 1-1 (1-0)
Gól: Sowunmi (33.), illetve Varga Z. (90.)
Kiállítva: Pomper (84., REAC)

ZTE-Nyíregyháza 2-0 (1-0)
Gól: Waltner (44., 54.)

Győr-Fehérvár 1-2 (1-1)
Gól: Copa (40.), illetve Vujovics (15.), Moriera (81.)

Az élcsoport:
1. DVSC 61 pont, 2. Újpest 56, 3. Haladás 46 (37-24, 26 mérkőzés), 4. ZTE 46 (44-38), 5. Fehérvár 41 (36-31), 6. MTK Budapest 41 (36-35), 7. Kecskemét 39
A versenykiírás értelmében azonos pontszám esetén előbb a több győzelem, majd a jobb gólkülönbség határozza meg a sorrendet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik