Élet-Stílus

Meghalt a győri profi bokszoló

Hajnalban, magyar idő szerint két óra körül, Melbourne-ben elhunyt Nagy András győri profi ökölvívó.

„Hajnal négykor értesültem az esetről, információim szerint véletlen baleset okozta a tragédiát, egy edzőmérkőzésen összefejelt partnerével, és vérömleny keletkezett a fejében – mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke. – Pénteken és hétfőn is megoperálták, de nem tudtak rajta segíteni. Ez sajnos benne van a pakliban. Nagyon tehetséges bokszoló volt, 19 évesen már felnőtt világbajnokságon szerepelt. Anyagi problémái miatt állt profinak, amit én nagyon sajnáltam.”

A korábbi félnehézsúlyú, kadett vb-n ezüstérmes sportoló május 1-jén, egy ausztráliai edzőmérkőzés után rosszul lett. Azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, ödéma keletkezett a koponyájában. Az orvosok küzdöttek az életéért, kétszer is – múlt pénteken, majd hétfőn – megműtötték, miközben mesterséges kómában tartották – adta hírül a Kisalföld.hu.

(fotó: MTI)

Nagy András egy 2005-ös meccsén (fotó: MTI)

Édesanyja, testvére és menyasszonya, amint értesültek a történtekről, azonnal útnak indultak Melbourne-be. Ausztráliában azonban szomorú hír várta őket: Nagy András szervezete feladta a harcot, csupán a műszerek tartották már életben – csütörtökig.

Rácz Felix felhívására Erdei Zsolt és Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnokai is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsenek Nagy András családjának a bokszoló holttestének hazahozatalában. A monokli.com szerint Erdei és Balzsay kesztyűkkel, illetve egyéb felszereléseik felajánlásával próbálnak hozzájárulni a gyűjtéshez, míg Rácz Felix menedzser egy nagyobb összeg felajánlásával segít.

A magyar bokszoló amatőrként a Vasasban érte el a legnagyobb sikereit, 2005-ben 75 kg-ban világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban. Profiként három mérkőzésen lépett ringbe. Huszonhárom éves volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik