Élet-Stílus

Jön a Stereo MC’s

Már tavaly is ellátogatott a Zöld Pardonba néhány világsztár, idén azonban bombameglepetéssel szolgál az „ország leghosszabb fesztiválja”: jön többek közt a Stereo MC’s és Goldie.

Stereo MC's

Stereo MC’s

Május 11-én a Zöld Pardonba a londoni Stereo MC’s lepi meg a Petőfi híd budai oldalának környékét. Az angol zenekar mindenki kedvében jár az 1989-es első albumuk, a 33-45-78 megjelenése óta, hiszen rengeteg zenei műfajból merítik az inspirációt, leginkább hip-hop, elektronikus, tri-hop, groove jazz-es elmeket fedezhetünk fel zenéjükben. Legfrissebb albumuk 2008 júliusában jelent meg, Double Bubble címmel.

Az MC’s után a Zöld Pardonba látogató következő világsztár: Goldie. 1965-ben Clifford Joseph Price-ként látta meg a napvilágot a jamaikai-skót származású elektronikus zenei előadó, Dj. Az angol aranyfogú fenegyerek a ’90-es évek egyik meghatározó zenei alakja, a drum and bass irányzat elterjedésének kulcsszereplője. Goldie május 25-én tekergeti a lemezjátszót a ZP-ben.

Júniusban Freq Nasty, a fidzsi-szigeteki producer, breakbeat-úttörőt köszönthetjük itt többek között. És persze nap mint nap a hazai underground színe javát májustól szeptemberig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik