Élet-Stílus

A brit lapok csalást emlegetnek

"Kicsalva" - adta közre címlapján a Daily Mail, miután a Chelsea szerdán elbúcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Barcelona a rendes játékidő hosszabbításában Andres Iniesta találatával egyenlített Londonban, s így idegenben lőtt góllal jutott a fináléba.

A lap kiemeli, hogy több büntető gyanús esetből egyet sem adott meg a norvég játékvezető a Chelsea-nek, főleg Gerard Pique “egyértelmű” kezezését emlegeti fel. Az újság ugyanakkor megjegyzi, hogy a Kékek játékosai helytelenül viselkedtek a találkozó végén, s ez nyilvánvalóan jogos eltiltást von majd maga után.

“A tökéletes Iniesta csapása fájdalmasabb volt, mint az UEFA büntetése lesz” – írja a The Guardian, amely szintén természetszerűnek nevezi, hogy a túl hevesen reklamáló londoni játékosokat el fogja tiltani az európai szövetség (UEFA).

“Határtalan harag volt a Chelsea válasza a vereségre – Drogba előadásában” – olvasható még a cikkben, amely egyúttal leszögezi, az elefántcsontparti támadó joggal vívta ki a kontinens megvetését, továbbá az UEFA várható eltiltását.

A Daily Telegraph értesülései szerint a bírót titokban kellett kimenekítenie a brit rendőrségnek az országból, miután a találkozót követően halálos fenyegetéseket kapott.

—-Iniestát és a Barcelonát méltatja a spanyol sajtó—-

A Barcelona számára a továbbjutást érő gól szerzőjét, Andres Iniestát, illetve a katalán alakulatot méltatta a spanyol sajtó a szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő után.

“Iniesta, mennyei gól” – címmel számol be a katalánok továbbjutásáról az egyik legjelentősebb napilap, az El País. Az El Mundo szerint “Iniesta idézte elő az extázist”, míg az ABC “nagy gólról” tesz említést az eufórikus állapotban elkapott középpályás fotója alatt.

“Irány Róma!” – foglalta össze a lényeget a katalán La Vanguardia, miközben a másik jelentős észak-keleti regionális újság, az El Periodico is visszafogottság nélkül méltatta a Barcát: “A Gránátvörös-kékek tíz emberrel játszva kaparintották meg a jegyet a római döntőre. (…) Guardiola Barcája mindenre képes.”

A madridi sportlap, az As a címoldalán arról ír, hogy “Iniesta csodát tett”, ugyanakkor a játékvezető ténykedésére utalva azt is megjegyzi, hogy “SuperIniesta és a bíró jutatta döntőbe a Barcát”.

A spanyol lapok egyetértenek abban, hogy lehetett volna tizenegyest ítélni a Barcelona ellen, ugyanakkor azt is egyformán ítélik meg, hogy Abidal kiállítása szigorú ítélet volt. Néhány cím arra utal: szinte morális üzenete van annak, hogy a szép játék felülkerekedett a hatékony védekezésen.

“Néha a futball nagyvonalú az erkölcsös csapatokkal szemben, és kegyetlen a gonosztevőkkel. (…) Erről volt szó tegnap, a Barca szerencséjére és a mérkőzés nagy részében negatív Chelsea kárára” – értékelt az El Pais.

Még ha a Chelsea-nek nagyobb helyzetei is voltak, “kisszerűen” játszott, “az a csapat pedig, amelyik Rómába megy, az egyetlen, amely igazán futballozott” – idézte az El Periodico Johan Cruyffot, a katalánok korábbi vezetőedzőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik