Élet-Stílus

Vízhordó lesz Lance Armstrong

Lance Armstrong célja, hogy legalább egy szakaszt nyerjen a szombaton kezdődő Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen. A visszatérő amerikai kerekes az Asztana csapatban tekerő honfitársát, Levi Leipheimert fogja segíteni a háromhetes viadalon.

“Csalódott lennék, ha egy etapon sem tudnék győzni. Az mindegy, hogy hegyi szakaszon vagy időfutamon sikerül, a lényeg, hogy összejöjjön” – mondta a 37 esztendős, három és fél éves kihagyás után visszatért amerikai sztár. A hétszeres Tour de France-győztes Armstrong elismerte, hogy bár a végső siker reményében akart indulni Olaszországban, március 23-i kulcscsonttörése miatt erre nincs reális esélye.

Visszavetette a sérülése (MTI/EPA)

Visszavetette a sérülése (MTI/EPA)

“A balesetem előtt jó formában voltam, a tervezett edzésprogramhoz képest előrébb jártam, mostanra viszont értelemszerűen visszaestem. A csapattársam, Levi Leipheimer viszont az összetett győzelemre hajt, így neki fogok segíteni” – nyilatkozta Armstrong. Az amerikai a múlt héten az új-mexikói Tour of the Gilán versenyzett, és második lett Leipheimer mögött.

A texasi kerekes a 2006-ban diadalmaskodó olasz Ivan Bassót nevezte meg az olaszországi viadal favoritjaként, saját jövőjét azonban nem a kazah istállónál képzeli el.

“Szeretnék egy saját csapatot, amelyben én lennék a tulajdonos, a sportigazgató és a versenyző is. A gazdasági válság és a doppingbotrányok miatt nehéz pénzt szerezni a szponzoroktól, de júliusban már többet tudok majd mondani erről” – tette hozzá.

csőd szélén az asztana

A csőd szélén áll az Asztana profi kerékpárcsapat. Az öt legnagyobb kazahsztáni vállalat által két éve létrehozott istálló tavasszal már csak jelentős késéssel vagy egyáltalán nem fizette ki alkalmazottait, mivel a támogatók nem teljesítették a szerződésben foglaltakat. Az Air Astana légitársaság például teljesen kiszállt a szponzorációból. “Még ha el is indul a csapat szombaton a Giro d,Italián, ebben a formában valószínűleg ez lesz az utolsó versenye” – közölte Nyikolaj Proszkurin, a kazah szövetség alelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik