Élet-Stílus

Távozik a Bundesliga-éllovas vezetőedzője

Felix Magath a nyáron elhagyja a Bundesliga-éllovas Wolfsburgot, Diego viszont csak akkor távozhat Brémából, ha akad olyan klub, amelyik 30 millió eurót fizet érte. Fülöp Márton konkurenciája attól tart, hogy meg kell műteni. Rövid hírek.

Távozik Van Basten

Marco van Basten lemondott a holland Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról – közölte a klub szerdán. A játékosként 1988-ban Európa-bajnok, 44 esztendős tréner tavaly júliusban vette át az együttes irányítását, miután négy évig volt a holland válogatott szövetségi kapitánya.

„Van Basten lemondásának legfőbb oka az, hogy nem sikerült elérnie a kitűzött céljait, és nem érzi magát képesnek arra, hogy a következő szezonban sikeresebb legyen” – közölte a klub.

Gondban az olasz szövetség

Komoly gondot okoz az Olasz Labdarúgó Szövetségnek, hogy a Serie A utolsóelőtti fordulóját mikor rendezzék meg, mivel az európai szövetség (UEFA) azt kérte, hét nappal a május 27-ei Bajnokok Ligája-döntő előtt adják át a római Stadio Olimpico „kulcsait”, ugyanakkor 24-én éppen ott rendeznék a Lazio-Reggina találkozót. A problémát legfőképpen az okozza, hogy az utolsó két fordulót a kiírás szerint egy időben kell kezdeni, azaz nem lehet ezt az egy találkozót új időpontra tenni, ráadásul a Reggina érintett a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.

Diego 30 millió eurót ér

Willi Lemke, a Weder Bremen ügyvezetője a Sportbild magazinnak azt mondta: 30 millió eurót kell fizetnie annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni a csapat brazil karmeserét, Diegót, akit a Bayern és a Juventus is kinézett magának.

„Nem szívesen hasonlítom össze az embereket, de Diego éppen olyan értékes, mint Franck Ribéry” – így Lemke, aki abból kiindulva állapította meg a 30 milliós árat, hogy a francia játékosért 2007-ben 25 milliót fizetett a Bayern München.

Burruchaga az Arsenalnál

Jorge Luis Burruchagát nevezték ki az argentin Arsenal vezetőedzőjévé. A válogatottal 1986-ban vb-aranyérmes futballista éppen az Arsenalban kezdte játékospályafutását, s később – 2001 és 2005 között – edzőként is tevékenykedett a Buenos Aires melletti Sarandi együttesénél. A 46 éves Burruchaga márciusban távozott a Banfield kispadjáról.

Ronaldo az unokatestvéreit is szórakoztatná (MTI/EPA)

Ronaldo az unokatestvéreit is szórakoztatná (MTI/EPA)


Ronaldo emeletes buszt vásárolna

Rokonságának lenyűgözésére a londoni utcák egyik jelképének számító piros emeletes buszt készül vásárolni Cristiano Ronaldo, a BL-döntős Manchester United portugál futballsztárja.

„Az unokatestvéreim jót játszanának egy ilyen buszon, miközben a házam körül furikáznám őket” – mondta a 24 éves támadó. Ronaldónak várhatóan tízezer font körüli összeget (3,2 millió forint) kell majd fizetnie a járműért, amit könnyedén megtehet, hiszen heti 120 ezer fontot (38,4 millió forint) keres.

Calderón bajban

Ramón Calderónt, a Real januárban lemondott elnökét, illetve utódját, Vicente Boludát is vád alá helyezte a madridi bíróság a tavaly decemberi közgyűlésen elkövetett csalások miatt. Santiago Torres bíró Calderón és Boluda mellett 12 személyt vádolt meg többek között dokumentumok meghamisításáért.

BL-döntő: Fletcher nem játszhat

Darren Fletcher, a Manchester United skót válogatott játékosának ki kell hagynia a BL-döntőt, az UEFA ugyanis jelezte, nem törli el a játékos piros lapját, amelyet az Arsenal elleni mérkőzés hajrájában – túlságosan szigorúan – kapott, miután a tizenhatoson belül szerelni próbálta Cesc Fabregast.

Rob Faulkner, az európai szövetség szóvivője szerda délelőtt elmondta: a szabályok értelmében csak akkor van mód eltörölni a piros lapot, ha bíró nem a szabálytalanságot elkövetőnek, hanem egy másik, vétlen játékosnak mutatta azt fel.

Balesetet szenvedtek Ferguson unokái

Autóbalesetet szenvedtek Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United menedzserének unokái. Darren Ferguson, a skót tréner fia elmondta: tízéves gyermekét, Charlie-t még éjszaka megoperálták, jelenleg az intenzív osztályon fekszik, a hatéves Grace sérülés nélkül megúszta az esetet, édesanyjuk szintén kórházban van, ugyanakkor egyikük sincs életveszélyben.

A család autója, amelyben az édesanya és a két gyermek ült, Macclesfieldben karambolozott egy másik személygépjárművel, a sérülteket csak a tűzoltók segítségével tudták kiszabadítani.

Magath távozik

A sikeredző, Felix Magath június végén elhagyja a német bajnokságban jelenleg éllovas Vfl Wolfsburg együttesét, és a hírek szerint a következő szezontól már a Schlakét irányítja.

„Magasan túlszárnyaltuk azokat a célokat, amelyeket akkor fogalmaztunk meg, amikor 2007-ben ideérkeztem” – közölte a klub sajtósán keresztül Magath. A „farkasok” a 30. forduló után három ponttal utasítják maguk mögé a második Bayernt.

Irány Gelsenkirchen? (MTI/EPA)

Irány Gelsenkirchen? (MTI/EPA)


Sunderland: Gordon szezonjának vége?

Könnyen meglehet a térdsérüléssel bajlódó Craig Gordon számára befejeződött a szezon, az utolsó szót egy térdspecialista mondja majd ki a szerdai vizsgálatokat követően.

„Nagyon félek, hogy műtétre lesz szükség, de amíg el nem dől a kérdés, megpróbálok pozitív maradni” – mondta Fülöp Márton konkurenciája, akit 2007-ben 9 millió fontért igazolt az angol élvonalban szereplő Sunderland. A skót válogatott hálóőr bokasérülés miatt több hónapot hagyott ki a szezonban, de a magyar kapus kiválóan helyettesítette, olyannyira, hogy felépülése után is kiszorította Gordont a kezdőből egy ideig.

Mi lesz Henryval?

Pep Guardiola, a Barcelona edzője kedd este még nem tudni megmondani, hogy a térdét fájlaló Thierry Henry pályára léphet-e a Chelsea elleni meccsen. Ha a csatár, aki két gólt szerzett a szombati El Clasicón – nem jön rendbe a mérkőzésig, úgy Alekszandr Hleb vagy Bojan Krkic helyettesítheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik