Élet-Stílus

Sorsdöntő meccs előtt a Juventus

Claudio Ranieri szerződése csak 2010-ben jár le a torinói együttesnél, a klub vezetői azonban már nyáron szeretnének megszabadulni a trénertől. Ha a szurkolókon múlna, ők azonnal felállítanák, elképzelhető, hogy a hétvégi lesz az utolsó meccse.

Megromlott a Juventus edzőjének és a klub előljáróinak a viszonya az elmúlt hetekben, a Gazzetta dello Sport információi szerint a vezetőség minél hamarabb elküldené Claudio Ranierit. Ha a csapat nem nyer a hétvégén az AC Milan ellen, akkor elképzelhető, hogy nem várják meg a szezon végét, hanem azonnal elbúcsúznak a trénertől.

Mennie kell? (MTI/EPA)

Mennie kell? (MTI/EPA)

„Négy forduló van hátra a bajnokságból, a szerződésem 2010-ig érvényes. A hátralévő meccsekre koncentrálok minden idegszálammal, szeretnék eleget tenni a kontraktusomban foglaltaknak” – szögezte le Ranieri, akinek esze ágában sincs önként lemondania a posztjáról.

Vasárnap a Juventus az AC Milanhoz látogat. Egy újabb vereséget a közvetlen riválissal szemben már nem bocsátanák meg a szurkolók, akik már a hétvégén Ranieri távozását követelték a kieső helyen álló Lecce elleni 2-2-t követően. Lapjelentések szerint a mérkőzés szünetében a szakember összeveszett számos játékosával. Mauro Camoranesi leüvöltötte az őt lecserélni akaró Ranieri fejét, Buffonnak pedig annyira elege lett a szóváltásból, hogy idő előtt távozott az öltözőből.

Áll a bál a klubnál, a csapat az elmúlt hetekben kedvtelenül futballozott, Del Piero és Nedved sem tudja megával rántani a társakat. A Juve 43 napja képtelen győzni, a néhány hete biztosnak tűnő második helyéről is végleg lemondhat, amennyiben nem győz a közvetlen rivális milánóiak otthonában a hétvégén.

A Tuttosport már azt is tudni véli, hogy a szezon végéig a klub volt játékosa, Ciro Ferrara veheti át Ranieri posztját, a következő szezontól pedig az AS Roma trénere irányíthat. Luciano Spalletti idén csalódást okozott a fővárosi csapattal, egyelőre az sem biztos, hogy jövőre szerepelhetnek a nemzetközi porondon Francesco Tottiék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik