Élet-Stílus

Görbicz nem játszhat a BL-döntőben

Keresztszalag-sérülést szenvedett kedden, így nem játszhat a Bajnokok Ligája döntőjének szombati első, dániai mérkőzésén Görbicz Anita, a Győr irányítója.

Az előzetes MRI-vizsgálatból egyelőre nem derült ki, milyen mértékben károsodott a keresztszalag, arra csak a jövő heti artroszkópos kontroll során lehet majd választ kapni. Amennyiben a szalag nem szakadt el, elképzelhető, hogy Görbicz a BL-finálé visszavágóján már pályára léphet.

Csodában bíznak a győriek (MTI)

Csodában bíznak a győriek (MTI)

“Normál körülmények között azt mondanám, semmi esély arra, hogy a veszprémi visszavágón kézilabdázzon, de egy olyan játékosnál, mint Görbicz Anita, nem lehet elképzelni, hogy ne tenne meg mindent azért, hogy pályára léphessen, hiszen a fájdalomtűrő képessége más, mint a többieké” – nyilatkozta Vanyus Attila klubelnök az egyesület honlapján.

Görbicz kedden a Ferencváros elleni, bajnoki mérkőzésen sérült meg. A Győr szombaton Viborgban lép pályára, a BL-döntő visszavágóját 16-án játsszák, Veszprémben.

“Nem emlékszem tisztán az esetre, hogy mennyi testi kontaktus volt köztem és a mellettem futó Szamoránsky Piroska között, amikor megsérültem. Azt tudom, hogy ki akartam cselezni őt és e közben kifordult a térdem – elevenítette fel a sérülését az irányító. – Természetesen sajnálom a történteket, hiszen életem első BL-döntőjén léphettem volna pályára a Viborg ellen. De ilyen a sport, most minden erőmmel azon leszek, hogy mielőbb felgyógyuljak.”

A kezi.hu internetes szaklap megkeresésére Hornyák Ágnes elmondta, hogy Görbicz nélkül is bíznak a sikeres BL-döntőben: “Görbe nélkül kell megoldanunk a Viborg elleni párharcot, ami óriási feladat elé állít bennünket. Ám nagyon bízom benne, hogy sikerül, hiszen a csapat képes rá, hogy megsokszorozza az erejét Anita nélkül.”

Görbicz Anita tavaly áprilisban súlyos bokasérülést szenvedett a Zvenyigorod elleni BL-elődöntőt megelőzően, ám a csapat nélküle is nyert Oroszországban (az irányító visszatérte után a hazai visszavágón azonban már nem tudta kiharcolni a csapat a továbbjutást), majd a pekingi olimpia előtt forró olajjal öntötte le lábát, így csak az ötkarikás játékok rajtjára térhetett vissza, ám parádésan játszott. Szívritmus-zavara miatt legutóbb januárban kényszerült hosszabb pihenőre, de csapata a BL-csoportkörben remekelt, Görbiczet pedig Kovacsics Anikó parádésan helyettesítette.

Perics nélkül a döntőben

Az előzetesen vártnál hosszabb pihenő vár a Dunaferr elleni alapszakaszbeli mérkőzésen megsérülő Dejan Pericsre, az MKB-Veszprém csapatkapitányára. A világklasszis kapus bicepszsérülését szerdán megműtötték, és előreláthatólag két hónapig nem játszhat, így a bajnoki rájátszásban, a PLER elleni elődöntőben, majd feltehetőleg a fináléban sem segíthető csapatát. A kapust Liszkai Szilveszter igyekszik pótolni, valamint a csapat utánpótláskorú kapusa, Andorka Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik